La sfârșit de an, facem o retrospectivă a evenimentelor și ne notăm obiectivele pentru noul an. Orice nu ai face, niciodată nu uita să călătorești. Fă-ți timp în anul care vine să vizitezi o țară nouă. Noi ți-am pregătit o listă cu 7 locuri unice pe care să le vizitezi atunci când călătorești prin Europa.

Admiră aurora boreală în Islanda

Aurora boreală e un spectacol fascinant al luminii. Dar acestea trebuie vânate și e nevoie de răbdare. Apariția aurorei este un fenomen imprevizibil, cerul trebuie să fie complet întunecat și fără nori și e necesară o activitate magnetică corespunzătoare. Fenomenul poate dura chiar și câteva ore și apare în afara orașelor. Înainte de a călători în Islanda, informați-vă despre excursii și locurile unde puteți vedea minunatul spectacol.

Bea vin la un bar de vinuri italian din Montepulciano

Montepulciano este raiul pentru iubitorii de vin. Poți vizita crame, pivnițe de vinuri, cumpăra vinul preferat din magazinele de vinuri, iar la sfârșit de zi, să savurezi un pahar de vin într-un bar. Montepulciano este un oraș extrem de frumos, care te va cuceri din primele clipe.

Vezi Podul Mostar din Bosnia

Orașul  Mostar este  faimos pentru podul său vechi, Stari Most, un sit inclus pe lista UNESCO. Mostar este situat în Bosnia Herțegovina (este cel mai mare oraș din Herțegovina).

Celebrul pod al orașului a fost construit inițial în secolul al XVI-lea, peste râul Neretva. Totuși, podul a fost distrus în timpul războiului civil din zonă în 1993. A fost reconstruit și declarat sit UNESCO în 2005.

Acest oraș cu pietre de culoare deschisă este plin de tarabe, magazine și restaurante.

Admiră stâncile de calcar din Kotor,  Muntenegru

Kotor este un oraș de coastă din Muntenegru, situat între stâncile calcaroase ale Muntelui Lovcen și coasta Adriaticii. Este extrem de pitoresc, cu  străzile sale mici și la priveliștile minunate pe care le putem admira în timp ce urcăm pe stâncă. Orașul vechi este un sit al patrimoniului mondial UNESCO și a fost construit între secolele al XII-lea și al XIV-lea

Vezi unde a fost închis Dracula la Castelul Corvinilor din Români

Oricând poți vizita România. Castelul Vran e cek mai faimos, însă, țara vecină are o mulțime de castele impunătoare pe care le poți vizita. Unul dintre acestea este Castelul Corvinilor. Se crede că Dracula a fost închis în acest frumos castel din România, unul dintre cele mai mari castele din Europa. Castelul Corvinilor a fost construit  în secolul al XV-lea. Acest castel românesc a apărut în mai multe filme și emisiuni tv și este asociat cu mai multe legende, mai ales despre Dracula sau Vlad Țepeș.

Simte aroma de lavandă din Provence Franța

Câmpurile de lavandă sunt pentru Franța ceea ce florile de cireș sunt pentru Japonia. Dacă adori mirosul de lavandă, atunci trebuie să vizitezi câmpurile din Provence. Lavanda începe să înflorească la sfârșitul lunii iunie și tinde să atingă apogeul la mijlocul lunii iulie. Acesta este și momentul în care începe recoltarea, iar câmpurile vor fi goale până la mijlocul lunii august, așa că programați-vă vizita din timp.

Vezi Calea uriașilor, Irlanda

Situat în județul Antrim, Calea Uriașilor este unul dintre cele mai impresionante repere din Irlanda de Nord. Este renumit pentru coloanele hexagonale din rocă, având un aspect ciudat. Există aproximativ 40.000 de coloane  de-a lungul a 6 kilometri. Acestea s-au format în urma erupției unui vulcan cu mult timp în urmă. Legenda spune că această formațiune ciudată a fost construită de războinicul irlandez Finn McCool (Fionn mac Cumhaill) pentru a lupta cu gigantul scoțian Benandonner.

Distribuie articolul: