Sportivii care au un mare succes în carieră au și un secret. Acesta este somnul. 

Astfel unul dintre sportivi ne-a spus care sunt cele 6 condiții cruciale pentru a obține o noapte bună și liniștită. Merită să respecți aceste reguli generale, care cu siguranță te vor ajuta și pe tine. 

Nick Littlehales este un nume foarte recunoscut în lumea sportului.  El este cel care a scris și o carte. Aceasta se numește „Sleep”. În carte se enumeră șase condiții cruciale pentru un somn odihnitor. 

Deci, iată 6 trucuri pe care le folosesc sportivii pentru un somn liniștit:

 Somnul se măsoară în cicluri de o oră jumătate

Pe parcursul unui ciclu, corpul unei persoane trece prin toate etapele de somn necesare. Pentru un adult, cel mai indicat este să doarmă cinci cicluri.

Cel mai bun mod de a dormi suficient este să întocmești un orar:

  • trezește-te la 6:30 – mergi la culcare la 23:00
  • trezește-te la 7:00 – mergi la culcare la 23:30
  • trezește-te la 8:00 – mergi la culcare la 00:30
  • trezește-te la 9:00 – mergi la culcare la 01:30

Dacă nu te poți culca la timp, cel mai bine este să aștepți o oră și jumătate, deoarece este mai bine să te trezești la sfârșitul unui ciclu decât la mijlocul său.

Dormitul în poziție fetală

Întoarcerea pe partea dreaptă în timpul somnului ajută inima să funcționeze normal, deoarece cea mai mare parte a muschiului cardiac este localizat în partea stângă.

Nu dormi pe burtă

În această poziție, trebuie să dormi cu capul ridicat sau înclinat. Acest lucru face ca mușchii gâtului să apese arterele care merg la creier care, la rândul său, primește mai puțin sânge. Să dormi astfel poate provoca dureri de cap.

Setează temperatura la 16-18 °C în dormitorul tău

O temperatură ridicată provoacă o stare de bine până dimineață.

Alege corect detaliile pentru pat

O pernă joasă și o pilotă din microfibră (care se adaptează la temperatura corpului) sunt importante pentru un somn liniștit.

Fă cât mai întuneric posibil în cameră

 Stinge luminile, trage draperiile și chiar acoperă afișajele și butoanele iluminate ale dispozitivelor tale.

Consumă mâncarea potrivită

Nu consuma cofeină, alimente bogate în grăsimi cu conținut ridicat de zahăr sau mâncăruri grase care necesită mult timp pentru a se digera, crescând astfel temperatura.

Sursa: brightside.me

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: