Fiecare dintre noi avem obiceiuri care sunt considerate nesănătoase. Ne place să privim un film în loc să facem exerciții, să comandăm pizza cu cola. Însă, unele obiceiuri rele ne pot ajuta, conform oamenilor de știință. Noi cercetări dovedesc că aceste așa-numite obiceiuri rele sunt de fapt secretul pentru a rămâne sănătos, fericit și plin de energie în fiecare zi. Iată care sunt cele 6 obiceiuri „rele” care ne ajută să fim mai sănătoși

Bea cafea

Ai încercat să reduci consumul de cafea sau ceai? Nu este nevoie! Consumul de cafea și ceai ajută  la îmbunătățirea memoriei. Băuturile sunt pline de fenolici și flavonoide care mențin vasele de sânge și nervii din creier sănătoși și puternici. Iar un studiu publicat în revista PLOS Medicine sugerează că savurarea a două-trei cești din fiecare zilnic poate reduce riscul de pierderi de memorie și demență cu până la 68%.

Accelerează pierderea în greutate sărind peste antrenamente

Nu este nevoie să stai la sală ore întregi pentru a topi kilograme. Oamenii de știință de la Mayo Clinic spun că doar mișcându-te puțin mai mult în timpul zilei, vei preveni creșterea în greutate de sărbători. Mișcările ușoare ale mușchilor ard grăsimile stocate fără a crește producția de hormoni ai foamei care sabotează dieta.

Învinge răceala, lenevind

Dacă te relaxezi cel puțin 30 de minute pe zi, reduci la jumătate riscul de a răci. În plus, te va ajuta să te recuperezi cu 50% mai repede dacă te alegi cu un virus, arată cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon. Acest lucru se datorează faptului că o doză zilnică de relaxare fără vinovăție reduce producția de cortizol, hormonul stresului, care slăbește imunitatea, cu până la 80 la sută.

Privește un film

Lenevind, te relaxezi. Atunci când ai creierul relaxat, poți lucra eficient. Așa că, nu te simți vinovat atunci când vizionezi prea multe filme sau episoade dintr-un serial în weekend sau seara. E un obicei care te poate ajuta pe termen lung. Cercetările de la Universitatea Wake Forest sugerează că, atunci când după o zi lungă, ne relaxăm, suntem mai rezistenți la dureri. Aceste pauze de relaxare determină eliberarea de opioizi endogeni care distrug durerea.

Stimulează productivitatea dormind mai mult în zilele libere

Somnul ne ajută să ne odihnim și să ne refacem. Oamenii care dorm suficient au mai multă energie și se pot concentra mai ușor. Somnul suplimentar dezactivează producția de adenozină, un compus al adenozinei, care ne provoacă oboseala.

Mănâncă lactate integrale

65 de studii din Journal of Psychiatry & Neuroscience (Revista de Psihologie și Neuroștiință) sugerează că anume consumul zilnic de lactate (obișnuite sau fără lactoză) reduce la jumătate riscul de stres cronic. Acidul transpalmitoleic din lactatele integrale previne scăderile de zahăr din sânge care declanșează anxietatea.