Sănătatea noastră este direct dependentă de sănătatea intestinală. Dacă intestinele sunt nesănătoase și funcționează prost, apar probleme digestive, balonare, greutate în stomac, constipație și probleme de imunitate. Pentru ca intestinul să funcționeze fără probleme, este important să urmați o alimentație sănătoasă și bogată și să mențineți o dietă sănătoasă dacă aveți predispuneri de îmbolnăvire. Câteva tipuri de suc, consumate cu regularitate, vă pot salva de probleme în plus.

Iată cele șase băuturi bogate în probiotice și aminoacizi, care vor deveni ajutoare eficiente în lupta pentru sănătatea intestinelor și îmbunătățirea imunității.

Sucul de țelină

Sucul de țelină este o nouă nebunie a adepților alimentației vegane. Acesta este bogat în vitaminele A, C și K, este un antioxidant puternic și conține, de asemenea, fibre, care hrănesc bacteriile bune ale intestinului, îmbunătățesc microflora și luptă împotriva inflamației. Deci, merită cu prisosință inclus în dieta ta.

Kombucha

Kombucha – băutura copilăriei, într-un borcan de trei litri. Această băutură pe bază de simbioză naturală a drojdiei și bacteriilor benefice conține enzime și aminoacizi care îmbunătățesc digestia. Puteți cumpăra preparatul din magazin și apoi în preparați singuri la domiciliu. Cel mai bine este să combinați kombuchul cu ceaiului negru și să îl beți răcit și nepasteurizat – astfel vă va aduce mai multe beneficii.

Chefir pe bază de apă

Chefirul de apă este o băutură obținută în procesul de fermentare a ciupercilor de kefir în apă pură. La fel ca și Kombucha, chefirul conține bacterii bune și drojdie, care îmbunătățește microflora intestinală. Dacă beți în mod regulat kefir de apă, vă puteți întări imunitatea prin îmbunătățirea digestiei și creșterea numărului de bacterii benefice din intestin.

Cvas

Cvasul nu este doar o băutură răcoritoare excelentă pe care ne place să o consumăm vara, ci și o sursă de vitamine, minerale și enzime. Probioticele care sunt conținute în cvas (în special în cel obținut din sfeclă), normalizează microflora intestinală și îmbunătățesc digestia. Încercați să beți cvasul natural fără adăugarea coloranților și a altor componente dăunătoare. Atenție de unde îl procurați, dacă optați pentru cel din comerț.

Bulion din oase

Bulionul din oase este un instrument excelent pentru restaurarea funcției intestinale. Această băutură conține o porție generoasă de aminoacizi, care calmează și regenerează intestinele. Se recomandă în special să beți supă de oase pentru cei care suferă de așa-numitul sindrom de intestin scurs – când pereții intestinali sunt deteriorați. Bilionul osos ajută la reducerea inflamației în intestine și restabilirea pereților.

Sucul de aloe

Sucul de Aloe este foarte benefic pentru cei care suferă de sindromul intestinului iritabil, balonare și dureri abdominale sau au scaunul dereglat. Această băutură sănătoasă vă va ajuta să reduceți disconfortul și să aveți o digestie fără neplăceri. Dar aveți grijă cu cantitatea – sucul de aloe are proprietăți laxative, deci beți-l într-o cantitate mică (treptat, puteți crește porțiunea).

Sursa / Foto: Glamour.ru

Distribuie articolul: