Pielea noastră este printre primele lucruri care vor fi observate, atunci când ne întâlnim cu cineva. Iar cum fiecare dintre noi știe cât de important este să facem o bună primă impresie, nimic nu poate fi mai supărător decât să știm că pielea noastră este iritată, sau are, în general, un aspect neplăcut. Din fericire, un cunoscut medic dermatolog vine în ajutorul nostru cu 5 sfaturi pentru o piele perfectă!

 

Indiferent cât de superficial ar părea, rămâne un adevăr că aparențele contează, mai ales atunci când vine vorba despre o primă impresie. Iar aspectul pielii este printre primele lucruri care vor fi observate de către ceilalți, fie că ne place sau nu. Fiecare dintre noi își poate imagina, sau poate chiar știe din proprie experiență, că un aspect iritat, sau pur și simplu, nesănătos al pielii noastre, poate fi extrem de supărător și demoralizant. Din fericire, potrivit informațiilor oferite de către The Sun, un medic dermatolog renumit oferă lumii 5 trucuri pentru o piele perfectă!

Doctorul Christopher Tomassian, un cunoscut medic din California (Statele Unite), spune că cel mai crucial „ingredient” pentru pielea perfectă este un nivel sănătos de vitamina C în piele! Acesta poate fi obținut prin diversele creme din comerț pe care le putem folosi în fiecare dimineață! Studiile specialiștilor arată că, vitamina C în piele ridică nivelul de colagen și poate ajuta masiv împotriva punctelor negre!

În continuare, medicul vorbește despre efectul benefic al retinolului, un derivat al vitaminei A. Dermatologul ne sfătuiește să nu folosim mult retinol pe piele și să ne clătim pielea înainte și după ce am folosit crema.

Nu mult diferit de retinol este și niacinamida, un alt „ingredient” pentru pielea perfectă. Acesta este o variantă a vitaminei B3 și ar trebui folosită înainte de culcare. Acesta vă poate scăpa de ridurile care vă supără atât de mult!

Exfoliantele sunt extrem de importante pentru piele, conform doctorului dermatolog. Acestea ar trebui folosite odată pe săptămână și vă pot ajuta să scăpați de particulele de piele moartă. În final, cremele de protecție solară sunt și ele importante, deoarece ne pot proteja de radiațiile ultra-violete, care au nenumărate efecte nocive.

Distribuie articolul: