Atunci când răsfoiești o revista de modă, pe lângă hainele și accesoriile frumoase pe care vedetele preferate le poartă, este inevitabil să nu observi și frumusețea zâmbetului acestora și să te gândești cât de mult ți-ai dori și tu să ai un zâmbet perfect.

Vestea bună este că oricine poate obține astăzi un zâmbet potrivit pentru prima pagină a revistelor, iată care sunt cele 5 secrete care stau în spatele unei danturi de invidiat.

Fațete dentare

Fațetele dentare sunt din ce în ce mai cunoscute și mai apreciate de către toți cei care își doresc un zâmbet cu adevărat perfect. Ei bine, atunci când vorbim despre secretele din spatele unei danturi de revistă, ne putem referi cu siguranță la fațetele dentare.  Poate că și tu ai auzit la persoanele din jurul tău faptul că își doresc fațete dentare sau poate că ai observat zâmbete cu adevărat frumoase și ai aflat că sunt realizate cu ajutorul acestora, dar cu toate acestea ai înțeles ce sunt ele cu adevărat?

Fațetele dentare sunt de fapt niște pelicule foarte fine din ceramică de înaltă rezistență și durabilitate, care se aplică pe suprafața naturală a dinților pentru îmbunătățirea aspectului acestora. De cele mai multe ori, fațetele sunt recomandate atunci când ne confruntăm cu mici imperfecțiuni de formă sau de culoare, însă ele pot fi o soluție potrivită și atunci când avem probleme mici de aliniere a dinților și ne dorim să avem un zâmbet perfect. Fațetele dentare pot fi atât de naturale, cu o culoare și o formă perfect asemănătoare cu cele ale dinților naturali încât și celor mai apropiate persoane le va fi greu să își dea seama care este secretul frumuseții zâmbetului tău. Dacă alegi fațetele dentare, atunci vei purta cu încredere un zâmbet strălucitor, estetic și mereu alb.

Albirea dentară

Un zâmbet de revistă este întotdeauna un zâmbet cu o culoare perfectă și cu o strălucire naturală. Dacă de-a lungul timpului te-ai întrebat cum poți avea și tu un astfel de zâmbet și ai încercat mai multe produse pentru albirea dinților, precum pasta dinți specială, ei bine adevăratul secret al culorii perfecte a danturii de revistă este albirea dentară profesională, realizată de către medicul stomatolog. Aceasta nu doar că te va ajuta să te bucuri de dinți semnificativi mai albi în doar o singură ședință, ci îți va asigura și un efect pe termen lung și siguranța că dinții și gingiile tale rămân la fel de sănătoase, pentru că întotdeauna un tratament recomandat și realizat de către un medic este mai sigur și cu rezultate mai bune.

Gingii sănătoase

Atunci când admirăm zâmbetele din revistă observăm atât frumusețea dinților, cu alinierea și culoarea perfectă a acestora, cât și gingiile, care completează în mod natural estetica danturii. Gingiile au un rol foarte important  în ceea ce privește sănătatea dinților. Conform Școlii Medicale Harvard, efectele afecțiunilor gingivale și a bolii parodontale variază de la o ușoară roșeață și o umflare a gingiilor, până la distrugerea completă a structurii de susținere a dinților, care în final poate duce la pierderea acestora. Atunci când avem gingii sănătoase, ele au o culoare roz, nu este umflată și nu sângerează niciodată. Pentru a asigura sănătatea gingiilor este recomandat să nu neglijezi igiena orală, să alegi o periuță de dinți cu peri moi și să nu uiți de vizitele regulate la medicul stomatolog.

Igiena orală corect realizată

O dantură frumoasă este întotdeauna o dantură sănătoasă, iar igiena orală corect realizată reprezintă secretul din spatele unei danturi lipsite de afecțiuni. Indiferent dacă ai realizat sau nu diferite tratamente stomatologice precum fațetele dentare sau albirea profesională, pentru a te asigura că ai în continuare o dantură sănătoasă și că rezultatele tratamentelor sunt menținute pentru cât mai mult timp, este necesar să acorzi o atenție cât mai mare igienei orale. Astfel, este recomandat periajul dentar de cel puțin 2 ori pe zi, cu ajutorul unei periuțe de dinți potrivite și cu mișcări ușoare, de sus în jos, de la gingie spre vârful dintelui. De asemenea, este ideal să folosești atât ața dentară, cât și apa de gură, pentru a te asigura că îndepărtezi toate resturile alimentare, chiar și pe cele din spațiile greu accesibile periuței de dinți.

Vizita la medicul stomatolog

Nu în ultimul rând, secretul unui zâmbet de revistă este reprezentat de vizita la medicul stomatolog la fiecare 6 luni. Pentru a te asigura că nu te confrunți cu afecțiuni dentare pe care nici măcar nu le observi, dar și pentru a preveni apariția acestora este foarte important să ai o relație bună cu medicul tău stomatolog și să nu uiți de vizitele regulate în cabinet. Doar în acest fel vei avea o dantură sănătoasă și foarte frumoasă, exact așa cum tu îți dorești.

Sursa

Distribuie articolul: