Relațiile de cuplu presupun muncă, atenție și timp. Fiecare ne dorim să avem o relație fericită, în care lucrurile să meargă bine. Stabilește următoarele 5 scopuri în relația ta, pentru ca tu și partenerul tău să fiți mai împliniți și mai îndrăgostiți.

Dedică-ți timp pentru activitățile și dorințele tale

Într-o relație, nu trebuie să fiți mereu împreună. Atunci când suntem îndrăgostiți, ne dorim să petrecem mai mult timp cu persoana dragă. Însă fiecare om are nevoie de timp personal, în care să fie singur și să se dedice activităților care îi plac. Nu trebuie să faceți totul în doi, riscați să vă plictisiți unul de altul și să deveniți monotoni. O relație trebuie să te inspire să faci lucrurile pe care ți le dorești, nu să-ți consume tot timpul liber. Învățați să petreceți timp separat unul de altul, astfel, veți păstra vie flacăra pasiunii. A fi capabil să petreci timp cu tine însuți este o formă de iubire de sine și nu înseamnă că îți iubești mai puțin partenerul. În acest sens, discutați despre cât timp aveți nevoie pentru voi înșivă.

Analizați relația în fiecare lună

Stabiliți o zi pe lună când veți vorbi despre relația voastră și ce așteptări are fiecare. Vorbiți despre lucrurile neplăcute și încercați să ajungeți la un compromis. Nu ascundeți probleme din relație sub preș, căci acestea se adună, iar când izbucnesc nu veți ști cum să faceți față. Certurile într-o relație sunt inevitabile, acestea ne ajută să ne înțelegem partenerul, să aflăm de nevoile și dorințele sale. Ascultați-vă și țineți cont de cerințele fiecăruia. Discutați despre momentele plăcute din relație, ce v-a plăcut la partener, dar și despre clipele în care ați simți că ceva nu e bine. Analizați-le împreună și găsiți o soluție. Doar discutând calm, veți putea să vă îmbunătățiți relația.

Țineți cont de limbajele iubirii

Fiecare om are modul lui propriu de a-și manifesta dragostea. Unii nu-și comunică dragostea prin cuvinte, ci prin gesturi. Alții, însă preferă să scrie mesaje drăguțe, o poezioară. Nu încerca să-ți schimbi partenerul și acceptă modul lui de a-ți arăta dragostea. Totuși, pentru ca relația să fie de durată, încearcă să-ți iubești partenerul în limba lui. Majoritatea dintre noi vrem să auzim ,,te iubesc”. Poate nu ești genul care o spune frecvent, dar dacă partenerul tău are nevoie să o audă mai des, fă-o. Astfel, îi vei demonstra că ții cont de dorințele acestuia și că vrei să fie fericit cu tine. Cuvintele drăgălașe sunt importanțe într-o relație și ne fac să ne simțim că suntem apreciați. Nu uitați de atingeri. O îmbrățișare, un pupic ne face să ne simțim mult mai bine. și mai apropiați de persoana dragă.

Nu te rușina să-ți întrebi partenerul despre modul în care ar vrea ca tu să-i arăți dragostea. Poate își dorește mai multe atingeri și mai puține cuvinte sau poate vrea să îi cumperi mai des ciocolate. Analizând răspunsurile, vei ști ce să faci anul viitor pentru persoana iubită.

Oferiți sprijin pentru sănătatea mintală 

Stresul ne poate distruge sănătatea, încrederea în sine, chiar și relația. Vorbește cu partenerul tău despre problemele pe care le are. Consolează-l și susține-l. E necesar să aveți o conversație despre  sănătatea mintală a fiecăruia  și la ce ați dori să lucrați individual în 2023. Întrebați partenerul cum îl puteți sprijini și, la fel, spune-i cum ai dori să te ajute. Vrei să vorbească cu tine atunci când ești stresată sau ai nevoie să fii singur/ă? Dragostea ne ajută să luptăm contra stresului. Activitățile împreună ne vor relaxa și vom face față mai bine provocărilor zilnice. Nu uita, sexul e un antidot foarte bun contra depresiei.

Stabiliți modul în care vă certați

Când doi oameni se ceartă, sar scântei, iar una dintre aceste scântei vă poate arde relația. Din acest motiv, e important ca după fiecare ceartă să vorbiți calm despre cum v-ați comportat. Să te cerți cu partenerul tău este normal; unii ar spune că este sănătos. Totuși atunci când ne certăm putem spune cuvinte pe care apoi să le regretăm.Într-o ceartă devenim iraționali, important e să nu ne jignim partenerul.  Faceți o listă cu lucrurile de la care vă certați și încercați să găsiți soluții. Analizați comportamentul fiecăruia atunci când vă certați și explicați-i partenerului ce nu vă place. Nu stabiliți următorul scop pentru noul an: să nu ne certăm. Nu va funcționa. Scopul trebuie să sune așa: să ne certăm pașnic și cu dragoste.

Distribuie articolul: