A mânca corect este foarte ușor. Este suficient să găsești o alternativă la unele produse și să schimbi obiceiurile alimentare. Toate acestea sunt mult mai realizabile decât par.

Înlocuiește brânza de vacă pe brânza de capră

În primul rând, se va diversifica meniul și se va schimba plăcut gustul mâncărurilor deja obișnuite. În al doilea rând, brânza din lapte de vacă este un produs greu care este slab absorbit de organism, în timp ce brânza de capră sau oaie este mai ușor acceptată de corpul nostru. Stomacul îți va mulțumi.

Înlocuiește pâinea cu chipsuri din cereale integrale

Indiferent cât de aromată ar putea fi pâinea proaspătă făcută din făină albă rafinată, nu te lăsa provocată. Amintește-ți că este unul dintre principalii dușmani ai corpului tonifiat și puternic. Când cumperi pâine, acordă atenție compoziției sale. În mod ideal, făina albă nu ar trebui să fie deloc sau în partea de jos a listei de ingrediente.

Consumă ciocolată neagră

Pentru început, este mult mai sănătos. Ciocolata cu un conținut de cacao de peste 70%, crește funcția creierului, îmbunătățește starea de spirit și este bogată în antioxidanți. În al doilea rând, este mai puțin calorică și, de regulă, nu conține practic aditivi precum arome sau coloranți.

Înlocuiește sosurile pe lămâie și condimente

O salată de verdețuri și legume nu trebuie neapărat condimentată cu ulei sau sosuri bogate în calorii; combinația potrivită de condimente, ierburi uscate și suc de lămâie poate înlocui cu ușurință toate acestea. Principalul lucru este să-ți găsești combinația preferată.

Transformă micul dejun în masa principală

La începutul zilei, sistemul nostru digestiv funcționează 100%, deci este destul de ușor să digere toate alimentele pe care le consumăm. În medie,  acest proces durează aproximativ 6 ore. Adică, dacă luați micul dejun la 8 dimineața, până la amiază, toate produsele vor fi absorbite și sistemul digestiv va fi din nou gata pentru o muncă intensivă.

Sursă: marieclaire.ru