Ce poate fi mai frumos decât să-ți petreci timpul în preajma persoanei care pare să fi fost trimisă din ceruri anume pentru tine. Conexiunea pe care o simțim când suntem împreună cu cel iubit rareori poate fi descrisă în cuvinte. Din păcate însă sufletele pereche nu se potrivesc întotdeauna. 

De ce sufletele pereche nu se potrivesc întotdeauna?

1. Un prim motiv este acela că sufletele pereche apar în viața unei persoane într-o perioadă prielnică pentru ea.

Dar acel suflet pereche nu este potrivit și pentru alte perioade din viața acelei persoane. De exemplu, unii oameni se cunosc în timpul facultății sau la începutul vârstei adulte și iubesc să exploreze împreună această perioada a vieții. Se simt că două boabe de mazăre în aceeași păstaie.

Dar pe măsură ce avansează în vârstă, descoperă că au valori diferite și se îndepărtează unul de celălalt. Un alt exemplu este acela că sufletul pereche servește că model de inspirație. Odată ce inspirația nu mai este necesară, atrage după sine și sfârșitul relației.

2. Regulile socio-culturale reprezintă un alt motiv care împiedică uneori funcționarea conexiunilor spirituale.

În acest caz, poate fi vorba despre presiunea uriașă pe care familia unuia dintre parteneri o exercită. Sau despre dorința ca celălalt partener să fie de aceeași etnie sau să aibă aceeași religie. Problema este că oamenii se îndrăgostesc fără discriminare. Neajunsurile intervin atunci când partenerul nu întrunește condițiile pe care este de presupus că trebuie să le îndeplinească.

3. Sunt căsătoriți cu alte persoane.

Încă de când s-a inventat căsătoria, infidelitatea i-a urmat cu repeziciune. Acest lucru s-a întâmplat pentru că, inițial, căsătoria nu se făcea din dragoste. Căsătoriile se făceau pentru perpetuarea liniei unei familii și pentru a aduce stabilitate economică pentru oameni. Iubirea, dorința și pasiunea trebuiau căutate în afară căsătoriei. Deși astăzi oamenii se căsătoresc preponderent din dragoste, infidelitatea este în creștere. Acest lucru se întâmplă din mai multe cauze. Uneori, oamenii se căsătoresc prea tineri, atunci când încă nu sunt pregătiți pentru acest pas. Alteori o fac pentru că este o obligație socială: „a venit momentul”, „toți prietenii noștri s-au căsătorit”. Unii se căsătoresc pentru că vor să facă copii. Apoi, în timpul căsătoriei încep să apară rupturi. Partenerii se dezvoltă separat. Se iubesc, dar nu mai simt o atracție fizică unul pentru celălalt. Sau se simt singuri. Așa că încep să caute în jurul lor ceea ce cred că lipsește din relația lor.

4. Una dintre cele mai des întâlnite cauze pentru care sufletele pereche nu rezistă împreună este aceea că nu acordă atenție și nu înțeleg vulnerabilitățile partenerului.

Nu este nimic mai reconfortant decât să vezi că cineva te înțelege cu adevărat, la un nivel foarte profund. Partenerul îți înțelege grijile și durerile și tu le înțelegi și le simți pe ale lui. Dar atunci când partenerul se simte încorsetat de grijă sau neglijează acele probleme, dragostea moare.

5. Un ultim motiv principal este acela că partenerii încearcă să facă relația să meargă, dar nu și-au rezolvat propriile probleme interioare.

Adesea oamenii cred că partenerii sunt responabili pentru nevoile și dorințele lor. Aceasta este o povară nedreaptă pusă pe umerii partenerului. Partenerul care își asumă această sarcina are o misiune emoțională extraordinar de grea care poate duce la epuizare.

Distribuie articolul: