Masculinul și femininul sunt energii prezente în fiecare dintre noi, indiferent de gen. Totuși, societatea actuală și ritmul vieții de zi cu zi ne determină pe noi, femeile, să stăm mai mult în energia masculină, neglijând natura noastră sacră.

Dacă vrei să îți redescoperi energia interioară și să pornești în explorarea feminității tale, poți începe cu pași mici, dar siguri. Există o serie de practici pe care le poți pune în aplicare zi de zi. Nu este nimic atât de complicat precum crezi. De fapt, vei observa că este vorba despre lucruri simple, pe care probabil că le-ai face mai des, dacă ai avea mai mult timp.

Explorarea feminității: 5 practici pentru a te conecta cu zeița din interiorul tău

1. Acordă-ți timp suficient pentru odihnă

Energia masculină este despre a face, în timp ce energia feminină este, mai degrabă, despre a fi. Când lucrezi foarte mult, ești axată pe responsabilități, decizii, acțiune și putere, te afli în masculinitate. Acesta nu este un lucru rău, însă trebuie să aduci echilibrul în viața ta de zi cu zi.

De aceea, este extrem de important să iei pauze, să respiri adânc și să îți rezervi timp pentru a nu face nimic. Da, ai auzit bine! Ai nevoie de momente în care doar să respiri, să te odihnești și să te relaxezi, orice ar înseamnă asta pentru ține.

2. Conectează-te cu alte femei

Explorarea feminității este un proces personal. Cu toate acestea, un cerc de femei te poate ajută enorm să te conectezi la ține însăți, să intri în energia feminină și să împărți darurile tale cu alte zeițe. Dacă sună prea ezoteric, nici măcar nu trebuie să ții cont de aspectele „energetice”. Gândește-te numai cât de bine îți va face să petreci timp în compania altor femei și să vorbiți despre lucrurile care va preocupă.

3. Îmbrățișează-ți senzualitatea

Când rostesc cuvântul „senzualitate”, multe femei roșesc, gândindu-se direct la sex. Ei, bine, senzualitatea feminină este esențială atunci când vrei să te reconectezi la energia ta autentică.

Aceasta nu trebuie neapărat să presupună sex cu un partener, ci simpla concentrare asupra lucrurilor care îți provoacă plăcere – o ședința de masaj, o rochie fină de mătase și un colier elegant, mirosul unui parfum floral sau o plimbare în parc. Invită aceste lucruri mai des în viață ta!

4. Învață despre ciclicitatea ta și accept-o

Când își descoperă natură ciclică, multor femei li se schimbă viața, la propriu. Chiar dacă exteriorul ne-a învățat că trebuie să performăm tot timpul la fel de bine și că nu trebuie să fim niciodată în deficit de energie, realitatea este complet diferită.

Fiecare femeie este o ființă ciclică – plină de viață și de energie în faza foliculară, senzuală și radiantă la ovulatie, sensibilă și axată pe interiorizare în faza luteală și în timpul menstruației. Învață aceste lucruri despre ține, apoi acceptă-le, treptat.

5. Permite-ți să primeșți, nu doar să oferi

În fiecare zi, oferim câte ceva: atenție, grijă, iubire, profesionalism și așa mai departe. Chiar dacă a oferi se simte foarte bine în corp,întreabă- te când a fost ultima oară când ai primit ceva. Cel mai probabil, dăruirea întrece primirea.

Pentru explorarea feminității tale, încearcă să primeșți mai mult. Atunci când ți se oferă, spune „da”, cu încredere și entuziasm. Lasă lucrurile să vină spre ține cu blândețe și răbdare!

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: