V-o mai amintiți pe Ludmila Adamciuc? Mămica lui Beatrice, o fetiță diagnosticată la naștere cu Sindromul Down. În cel de-al doilea episod video realizat de Ludmila, tânăra mămică ne spune ce lucruri se vor schimba în viața noastră de părinte dacă avem un copil cu Sindrom Down.

„1.Disciplina

Dacă până acum știai despre disciplină – teoretic, crede-mă o vei pune în practică. Controalele medicale, instrucțiunile specialiștilor, recuperarea fizică și terapii ocupaționale – vor fi regulate.

2. Expert

Sindromul Down nu este doar despre trăsături fizice comune (ochii la apus de soare și chipul plat) – Sunt atâtea probleme medicale de înţeles şi de explorat – 100 de medicii tot atâtea păreri diferite.

 

Ludmila Adamciuc și micuța BeatriceCercul de prieteni

Mulți oameni nu vor şti să reacţioneze la diagnostic şi pe care îi vei vedea evaporându-se din cotidianul tău. Dar vor fi rapid înlocuiţi de oameni noi, poate mai înţelepţi, mai trecuţi prin viaţă şi mai buni.

4. Nu ai răbdare? O să apară

Progresele copilului s-ar putea să fie lente. Este posibil ca în timp ce alții aleargă tu abia l-ai învățat să stea  sigur pe funduleț. Pași mici dar siguri.

  1. Nu-ți fă planuri

Pentru 5, 10, 20 de ani inainte. E o cheltuială de timp și energie. Asta nu înseamnă că nu-ți pasă ce se va întâmpla  dar imunitatea copilului care are Sindrom Down poate să aducă evenimente imprevizibile. Bucură-te de prezentul alături de el.”

Vezi și episod 1: Ce trebuie să știe o mamă care a aflat că are un copil cu Sindromul Down (Video)

Distribuie articolul: