Atunci când este vorba despre păr, deseori ne gândim doar la spălare și uscare. Totuși, există o mulțime de greșeli pe care mulți dintre noi le putem face și care ne pot sabota sănătatea părului.

 Dacă crezi că faci totul bine, dar părul tău încă nu arată sănătos, probabil că faci și tu greșelile de mai jos. 

Nu îți piepteni părul înainte de spălare

Cu toții suntem familiarizați cu senzația enervantă a părului umed încâlcit, care este greu de descurcat. Dar, în loc să vă pieptănați părul după ce l-ați spălat, periați-l înainte de a face duș. Acest lucru poate ajuta la prevenirea nodurilor și la menținerea șuvițelor fără încurcare pentru mai mult timp.

Îți speli părul în mod greșit

Spălarea părului în timp ce stai în picioare la duș ar putea fi confortabilă, dar spălarea cu capul în jos poate oferi de fapt mai multe beneficii. Dacă ai părul lung, spălarea cu capul în jos te ajută să aplici produsele de curățare pe straturile ascunse ale părului. Dacă ai piele sensibilă, predispusă la acnee, clătirea părului cu capul în jos poate ajuta la prevenirea erupțiilor, deoarece produsele și uleiurile nu ajung pe gât și pe spate, astfel, nu se irită pielea.

Folosești balsamul de păr prea mult timp

Aplicarea balsamului de păr este un pas esențial în rutina de îngrijire a părului, deoarece îți protejează cuticulele părului și face firele mai fine și mai ușor de descâlcit. Totuși, există o problemă, aplicarea balsamului de păr pentru prea mult timp îți poate îngrășa șuvițele, astfel vei spăla părut mai des, ceea ce nu este foarte bine. Lasă balsamul pe păr nu mai mult de 3 minute, acest timp este suficient pentru a beneficia de toate beneficiile. 

Nu schimbi șamponul

Când găsești în sfârșit șamponul care face minuni pentru părul tău, este tentant să-l folosești tot timpul. Dar părul tău se obișnuiește de fapt cu aceleași produse și în cele din urmă, pur și simplu nu mai funcționează. Investește în două sau trei  șampoane și balsamuri diferite și schimbă-le în funcție de vreme, calitatea apei și de felul în care se simte părul tău. 

Îți pui părul într-un coc când este ud

Tocmai ai ieșit din duș și părul tău este ud, îl strângi într-un coc? Da e mult mai confortabil, dar este greșit. Acest obicei aparent inofensiv îți poate deteriora firele și le poate face să se rupă, deoarece părul este cel mai vulnerabil atunci când este ud, iar prea multă tensiune asupra acestuia îl poate slăbi și duce la rupere.

Ai grijă de sănătatea părului tău!

Sursa: brightside.me

Distribuie articolul: