Chiar dacă restricțiile par să se mai relaxeze puțin, cu siguranță această perioadă ne-a oferit multe lecții! Iar unele dintre cele învățate pot fi facil implementate chiar și atunci când perioada de autoizolare va lua sfârșit. Care sunt acele aspecte de care să ții cont atunci când revii la ritmul de altă dată, vezi mai jos. 

Dacă ai descoperit că anumite persoane erau toxice, le poți elimina din viața ta

Poate este vorba despre acea prietenă care îți transmitea tot timpul o stare negativă, despre una dintre rude sau chiar despre partenerul de viață.

Dacă, în timpul autoizolării, țiai dat seama aceste persoane sunt toxice pentru tine, un ezita rărești contactul cu ele și le elimini, treptat, din viața ta.

Dacă ai descoperit noi pasiuni, nu le lăsa în spate

Autoizolarea ți-a oferit, cel mai probabil, timp liber suplimentar. Poate ai început pictezi, înveți dansezi, te antrenezi acasă, faci yoga sau gătești. Poate plantezi flori și condimente sau poate ai început înveți o limbă străină.

Dacă țiai găsit o noua pasiune, nu o lăsa moară! Integrează activitatea în programul tău și după perioada de autoizolare, căci acest lucru te va ajuta enorm.

Introspecția din autoizolare poate deveni un obicei!

Cu siguranță, ai avut mai mult timp pentru a sta cu tine însăți, pentru a-ți analiza gândurile și pentru a-ți observa stările. La fel de probabil este fi învățat câteva lecții prețioase cu această ocazie.

Ce ar fi dacă, după autoizolare, ai păstra obiceiul de a-ți pune singură întrebări și de a petrece câteva ore pe săptămână doar tu cu tine? Fie meditezi, faci yoga sau, pur și simplu, stai și reflectezi la sentimentele tale, este o practică excelentă pentru sănătatea ta mentală.

Continuă să găsești timp pentru familie

Printre cele mai prețioase lecții învățate în autoizolare se află și importanța timpului de calitate petrecut în familie. Fie ai fost izolată alături de partener, de copiii sau de părinți, acest exercițiu te poate determina transformi activitățile de familie într-un obicei.

Chiar dacă autoizolarea a luat sfârșit și, probabil, cu toții veți întoarce la birou și la activitățile zilnice, găsiți în continuare timp pentru a vedea un film, a discuta sau a lua prânzul împreună.

Nu renunța la momentele de relaxare și de liniște

Lucrând de acasă, probabil ai avut mai mult timp pentru relaxare și odihnă. Nu a mai fost nevoie te pregătești, te machiezi sau petreci timp în trafic. Astfel, ai putut dormi mai mult și îți încarci bateriile.

Păstrează acest obicei și pe viitor, căci odihna și starea de relaxare sunt esențiale pentru buna ta funcționareatât în plan profesional, cât și în viață personală!

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: