Creativitatea poate fi benefică atât pentru bunăstarea noastră mintală, cât și pentru cea fizică. În plus, ne ajută să ne relaxăm și să petrecem timpul liber într-un mod util.  Activități precum coloratul, scrisul, dansul și muzica  ajută la tratarea traumelor,  gestionarea emoțiilor negative, ameliorarea anxietății și chiar la îmbunătățirea sistemului nostru imunitar. Dacă dorești să alegi un nou hobby creativ, atunci aceste activități  ar putea fi exact ceea ce cauți.

1. Colorează

Există un motiv pentru care cărțile de colorat pentru adulți au succes. Coloratul este o activitate care poate ajuta creierul și corpul să se relaxeze, inducând o stare similară cu cea de meditație. Dacă nu dorești să cumperi un set de colorat, poți instala o aplicație chiar pe dispozitivul tău.

2. Desenează

Arta ne oferă o modalitate de a ne exprima sentimentele și lucrurile pe care poate ne este prea greu să le rostim. De asemenea, atunci desenul este o modalitate de a combate stresul. Această activitate ne  stimulează creativitatea și ne face mai încrezători în propriile forțe. Poți învăța să desenezi urmărind tutoriale video sau să instalezi o aplicație. Nu e necesar să fii un pictor înnăscut pentru a desena. Poate fi o modalitate de a așterne pe foaie gândurile negative.

3. Scrie

Scrierea creativă nu este doar pentru autorii consacrați. Oricine poate scrie o povestioară sau o filă de jurnal.  Un studiu al Asociației pentru Știință Psihologică explică faptul că atunci când oamenii scriu despre experiențele emoționale, acest lucru poate avea o îmbunătățire semnificativă asupra sănătății lor fizice și mintale și poate fi folosit pentru a ajuta la procesarea traumelor.

Nu numai că scrierea creativă te poate ajuta să îți exprimi gândurile și sentimentele, dar poate crește stima de sine și starea de spirit. Prin crearea unei lumi sau a unor personaje fictive, poți explora diferite subiecte sau sentimente. Scrisul te poate ajuta să faci ordine în propriile gânduri și emoții.

Cu toate acestea,  nu mereu vei avea inspirație să scrii. Însă lectura te va ajuta. Cu cât citești mai mult, vei fi mult mai inspirată și îți vei îmbunătăți tehnica.

4. Cântă la un instrument

Terapia prin muzică este o practică clinică care utilizează intervenții muzicale pentru a ajuta persoanele să își atingă obiectivele specifice în cadrul terapiei. Tehnicile folosite de profesioniștii certificați pot include gestionarea stresului, îmbunătățirea comunicării, îmbunătățirea memoriei.

Instrumentele pot fi costisitoare, dar, din fericire, există aplicații care te vor ajuta. Vei putea cânta la un instrument fără ca să-l ai și nu îți vei deranja vecinii. Muzica te va ajuta să te calmezi și să te distrezi.

5. Dansează

La fel ca multe alte activități creative, dansul este o modalitate excelentă de a te exprima și de a-ți îmbunătăți starea de spirit. Îți poate ridica stima de sine, poate elibera endorfine, reduce stresul, îți poate crește încrederea și poate îmbunătăți funcția cognitivă.

Dansul într-un grup sau cu un partener te poate ajuta, de asemenea, să creezi conexiuni. Dar dacă ești  timid, este ușor să te bucuri de dans în intimitatea propriei case. Poți încerca un curs de dans online sau  o aplicație de dans. De asemenea, poți dansa oricând îți dorești sau când asculți piesele preferate. Important e să te miști și să te simți bine.

Distribuie articolul: