Bruscheta (it – „bruschetta” – n.r.)este o gustare tradițională italiană ce are rolul de a deschide pofta de mâncare. Cu toate acestea, imaginația bucătarului poate transforma pâinea crocantă la grătar într-o astfel de operă de artă încât oamenii să nu mai ajungă la felurile principale.

Bruschetta cu roșii dulci, mozzarella și pesto

  1. Tăiați un sfert de ciabatta (100 g) pe lungime, prăjiți ușor pâinea pe grătar pe ambele părți.
  2. Tăiați aproximativ 150 g de roșie Baku roz în felii lungi.
  3. Apoi pregătiți exact același număr de felii de mozzarella.
  4. Apoi puneți roșii și mozzarella pe bruschetă, alternând feliile. Se acoperă cu sos pesto (30g) și cremă balsamică (30g), se presară sare marină grosieră (5g) și piper proaspăt măcinat (5g), se decorează cu frunze de busuioc verde (10g).

Bruschetta pentru desert cu brânză mascarpone, smântână și afine proaspete

  1. Luați o ciabatta proaspătă, tăiați două felii și puneți-le pe grătar.
  2. Apoi puneți pe bucățile prăjite brânză mascarpone cu frișcă și puneți afine proaspete (150g) deasupra.
  3. Apoi, trebuie să zdrobiți fisticul prăjit (20g) și să-l presărați deasupra.
  4. La final, decorați cu frunze de tarhon (10 gr).

Bruschetta cu ton și avocado

  1. Tăiați pâinea pe lungime și prăjiți-o ușor pe ambele părți.
  2. Luați fileu de ton (120g), tăiați cuburi de jumătate de centimetru, luați avocado copt (30g), tocați mărunt și adăugați într-un recipient cu ton, apoi adăugați miere (15g) și muștar (15g), precum și suc de lămâie (10g). Masa obținută se va amesteca activ.
  3. Puneți măcriș proaspăt (10g) pe pâine, amestecul cu ton și acoperiți-l cu praz prăjit (60g).

Sursă: marieclaire.ru