Chiar dacă știm că nu este benefic să ne comparăm cu ceilalți, tot o facem din când în când. Poate că este lipsa de disciplină sau poate ca este, pur si simplu, natura umană. Fiecare dintre noi s-a surprins comparându-se cu alte persoane din jur. Fie ca ți-ai comparat situația financiarî, viața socială sau silueta, cu siguranță ai avut un sentiment de inferioritate extrem de neplăcut.

Este foarte ușor sî avem impresia că iarba este mai verde în grădina altora. În realitate, chiar dacă sună clișeic, iarba este cea mai verde și cea mai proaspătă acolo unde o îngrijești cel mai des.

Așadar, chiar dacă esti tentată să te compari, este important să  nu te simți inferioară pentru fiecare mic detaliu.

1. Faptul că nu ți-ai găsit încă jobul potrivit

Unele persoane își dau seama ce vor să facă încă din școală generală și urmează o traiectorie profesională sigură și aparent perfectă. Termină liceul, termină facultatea, își găsesc un job și avansează an de an, cu certitudinea că fac exact ceea ce le place.

Alte persoane își dau seama că au ales facultatea greșită și că, de fapt, sunt atrase de un domeniu complet diferit de cel pe care l-au ales inițial. Ba chiar unii oameni își dau seama care este chemarea lor la o vârstă înaintată. Nici măcar atunci nu este prea târziu!

Așadar, chiar dacă nu ți-ai găsit încă acea carieră ideală, nu trebuie să te simți vinovată. Ai tot timpul din lume să descoperi ce iubești cu adevărat. Iar atunci când o vei face, vei fi cea mai fericită.

2. Faptul că nu ți-ai întemeiat încă o familie, în sensul tradițional al cuvântului

Ce spune rețeta clasică a vieții, în societatea noastră? Că trebuie neapărat să ai un iubit, să te căsătorești, să faci un copil, iar apoi, dacă se poate, încă unul sau doi. Când ai în jurul tău persoane ce respectă această reteță, te poți simți presată să o urmezi și tu.

Ba chiar te poți simți vinovată că nu ai nimic din toate aceste lucruri până acum. Dacă este cazul tău, îți spunem un singur lucru: nimeni nu poate stabili pentru tine ce este normal, corect sau benefic. Doar tu ești cea care deține controlul, așa că ia intotdeaun deciziile cu care rezonezi!

3. Faptul că încă lucrezi cu ține și cu traumele tale

Parcursul fiecărei persoane este unic. Astfel, unele dintre noi au o viață armonioasă și fericită, fără evenimente negative semnificative. Alte persoane, în schimb, se pot lupta cu anxietate, depresie, pierderea unei persoane dragi, accidente și multe alte întâmplări ce pot afecta calitatea și ritmul vieții.

De aceea, chiar dacă ai aceeași vârstă cu prietenă ta sau cu acea femeie pe care o admiri pentru seninătatea și pozitivitatea ei,nu înseamnă că trebuie să fiți în același punct. Mai ales din perspectiva emoțională! Îmbrățișează-ți prezentul și lucrează în continuare pentru ține cea din viitor!

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: