Fire care cresc sub piele pot fi de-a dreptul enervante! Pe lângă faptul că nu ne lasă efectul perfect după epilare mai pot genera și durere uneori, vezi mai jos cum să le tratezi corect și ce să eviți să faci în privința lor.

Nu le forța să iasă la suprafață 

Unele persoane sunt ceva mai predispuse la acest fenomen. Este vorba despre cele cu părul creț sau foarte des. În cazul lor, forma naturală a firului de păr îl poate face pe acesta se onduleze și crească în interior.

Fie ai de-a face în mod regulat sau ocazional cu firele de păr crescute sub piele, vei fi tentată rezolvi situația cu mâinile tale. Mai exact, folosești unghiile pentru a scoate cât mai repede la suprafață firul rebel.

Dermatologii explică faptul acest lucru ar putea înrăutăți situația. Intervenția, mai ales făcută cu mâinile murdare, poate duce la infectarea zonei și la dureri semnificative. De aceea, este mai înțelept lași firul iasă la suprafață în propriul sau ritm, îngrijind zona cu blândețe.

Nu te epila cu aparatul de ras uzat sau în direcția greșită

Riscul de apariție a firelor crescute sub piele se mărește odată cu numărul de greșeli pe care le faci când te epilezi. De cele mai multe ori, firele de păr problematice apar în zona bikinilor și în alte zone în care te epilezi cu lama, într-un mod necorespunzător. Mai exact, atunci când folosești un aparat de ras vechi, cu lamele tocite, sau când faci mișcări în direcția inversă de creștere a firului de păr.

Pentru a limita apariția firelor sub piele, folosește întotdeauna un aparat de ras în stare bună, care îndepărtează firele de păr dintr-o singura mișcare. Cu cât repeți aplicarea lamei pe piele, cu atât aceasta se va inflama, iar firele vor fi trase, în loc fie retezate instantaneu. Acest lucru poate crește riscul de infectare și fire crescute sub piele.

Nu agresa pielea

Dacă firul de păr crescut sub piele începe devină mult prea enervant pentru a nu face nimic în privință lui, acționează cu atenție. Aplică o compresă caldă în zona respectivă, pentru a calma pielea și pentru a înmuia firul de păr.

Dacă poți vedea bucla la suprafața pielii, poți folosi un ac steril pentru a scoate cu blândețe și multă grijă firul de sub piele. Dezinfectează acul cu spirt, apoi introdu-l încet prin bucla și trage cu mișcări controlate, treptat, până când vârful firului de par iese la suprafață.

Dacă nu poți vedea bucla, exfoliază cu blândețe zona firului crescut în interior, folosind un scrub delicat, precum cel pentru fata sau pentru buze. Aplica-l pe piele cu mișcări circulare și lente, pentru a încuraja firul iasă de sub piele.

Sursa: AndreeaRaicu.ru