Pe lângă faptul că perioada sărbătorilor aduce cu sine o atmosferă deosebită, adesea, aceasta te poate lăsa epuizată și lipsită de energie. Acest lucru se datorează obiceiurilor pe care le-ai preluat în mod automat și care s-ar putea să te stoarcă de puteri. Vezi mai jos câteva acțiuni sănătoase pe care să le întreprinzi pentru a alunga tensiunea în perioada sărbătorilor. 

Spune nu întâlnirilor care îți provoacă disconfort; fii selectivă când îți alegi compania

Un prim lucru pe care îl poți face pentru a avea sărbători mai liniștite este înveți refuzi invitațiile care îți creează disconfort psihic sau emoțional. Dacă nu îți face plăcere te întâlnești cu anumite rude, spune „nu” în mod politicos și nu ceda în fața insistențelor. Chiar dacă, inițial, persoanele respective se vor supăra, se vor obișnui cu ideea și vor accepta decizia ta.

Iar dacă ai mustrări de conștiință, aminteșteți sănătatea ta mintală este mai importantă decât orice. Întrebările incomode și observațiile care te rănesc an de an nu trebuie fie acceptate gratuit. Meriți te simți bine și în siguranță!

Înlocuiește statul la TV cu o plimbare prin oraș sau o oră de yoga

De cele mai multe ori, mesele festive se termină pe canapea. Stați în fața televizorului, cu stomacul plin și fără pic de energie. Pentru a evita acest lucru, propune-le celor din jur îmbracați gros și ieșiți la o plimbare scurtă, în cartier, într-un parc sau în centrul orașului, pentru a face digestia și pentru a integra puțină activitate fizică în program.

Iar dacă masa festivă are loc alături de persoane cu aceeași mentalitate și cu deschidere, poți propune chiar o sesiune de yoga post-prânz sau cină, care relaxeze și care conecteze și mai mult. fi un prilej perfect pentru dezvoltare și relaxare, în același timp.

ți mai mult timp pentru prieteni și petrece timp de calitate alături de ei

Se spune prietenii sunt familia pe care o poți alege. Iar uneori, chiar dacă sună dureros, prietenii pot reprezenta o companie mai plăcută decât rudele – mai ales când vine vorba despre interese comune și mentalitate.

Așadar, anul acesta ceva nou și elibereazăți mai mult timp pentru prieteni. Acest lucru nu înseamnă renunți total la întâlnirile cu familia. Trebuie doar acorzi mai multă atenție oamenilor dragi cu care îți face plăcere îți petreci timpul. Puteți organiza o cină la tine acasă, puteți ieși în oraș sau chiar puteți pleca într-o excursie scurtă împreună, imediat după Crăciun.

Sursa: Andreearaicu.ro

Distribuie articolul: