În două săptămâni de la reluarea activității școlilor și grădinițelor din țară, au fost confirmate 187 de cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor. Alți doi copii infectați sunt de vârstă preșcolară. Totodată, 10 școli activează în regim la distanță din cauza carantinei. Sinteza situației reluării învățământului, a fost prezentată de ministrul Educației, Igor Șarov, scrie AGORA.md.

La 14 septembrie, 10 școli din țară activează la distanță din cauza carantinei, susține ministrul. În alte instituții de învățământ din țară, 171 de clase au trecut la studii la distanță din cauza carantinei.

Datele mai arată că în două săptămâni de activitate 4.958 de copii au fost plasați în autoizolare, dintre aceștia, 187 de elevi au fost confirmați pozitiv la COVID-19.

Și unii profesori s-au infectat cu noul coronavirus, confirmă Șarov. Numărul cadrelor didactice infectate ajunge la 173 de cazuri. Alți 288 de profesori se află în autoizolare.

Din categoria personalului nedidactic și auxiliar -40 de persoane sunt confirmate pozitiv, iar 118 sunt în autoizolare.

În cazul grădinițelor publice și private din R. Moldova,  din 1.398 de instituții la 14 septembrie activează 738. Două instituții sunt închise în carantină. În prezent, 113 copii sunt în autoizolare, iar copii confirmați pozitiv sunt doi.

Totodată, 47 de educatori au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar 113 sunt în autoizolare. Din categoria personalului auxiliar, 26 de persoane sunt infectate, iar 82 sunt în autoizolare.

Totodată, ministrul Educației a menționat că datele arată că școala nu a fost o sursă de risc mai mare decât a fost activitățile celor neimplicați în procesul educațional.