Crește numărul cazurilor grave de COVID-19 în rândul copiilor și femeilor gravide. Despre aceasta a anunțat secretara de stat a Ministerului Sănătății Tatiana Zatîc în cadrul unei conferințe de presă pe 7 aprilie, făcând referire la datele prezentate de specialiști, menționează Agora

Potrivit autorităților din Sănătate pînă acum au fost infectați cu COVID-10 peste 12 mii de copii și peste 500 de femei însărcinate.

„În ultima perioadă se înregistrează cazuri grave în rândul copiilor și a gravidelor. Este în creștere numărul copiilor și a femeilor gravide infectate cu noul coronavirus. La copii, prevalează vârstele care frecventează instituțiile de educație timpurie și instituțiile de învățământ. Este important respectarea tuturor măsurilor de protecție pentru copii și pentru gravide pentru a evita infectarea acestora”, a declarat Tatiana Zatîc.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3.851 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 316  în stare extrem de gravă (54 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 1.105 persoane au fost vindecate. În total, 218.711  persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 8.790 persoane, iar 19.491 sunt sub supraveghere la domiciliu.