Situația epidemiologică din capitală e îngrijorătoare, mai ales în grădinițe și școli. Potrivit Direcției Sănătate a municipalității, începând cu întâi septembrie curent, în jur de 380 de persoane din instituțiile de învățământ au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. E vorba de 166 de copii și 214 angajați, notează AGORA.md

De la debutul pandemiei în țara noastră și până în prezent, la nivel municipal au fost confirmate peste 20.900 de cazuri de COVID-19. Actualmente, sunt internate 712 persoane, dintre care 622 sunt confirmate cu noul virus, iar altele se află sub supraveghere. În stare gravă sunt 208 pacienți, iar 14 pacienți sunt intubați.

Precizăm că la nivel național, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 50.875 cazuri. În același timp, în dimineața zilei de astăzi, președintele a anunțat în cadrul unui briefing de presă că nu se examinează închiderea școlilor sau a grădinițelor.

„Nu luăm în considerare posibilitatea de a opri activitatea economică în Moldova din cauza situației cu coronavirus. Trebuie să încurajăm companiile și întreprinderile să funcționeze și vom continua să gestionăm situația. Același lucru este valabil și pentru sistemul de învățământ. În acest stadiu, cu cifrele pe care le avem, nu luăm în considerare opțiunea de a sista procesul educațional din țară”, a menționat Igor Dodon.