În noaptea dintre ani noi sărbătorim cea mai specială zi – Revelionul sau Anul Nou. Au mai rămas zile numărate până atunci, de aceea, practic toți acum se pregătesc de această sărbătoare, se gândesc la bucate, cadouri, ținute și nu doar.

Se știe că pentru mai multe sărbători există tradiții, obiceiuri, dar și superstiții. Uite că Anul Nou nu este o excepție. În acest articol îți vom spune care sunt superstițiile des auzite și întâlnite.


Deci, se spune că…

Un gospodar niciodată nu trebuie să măture în Ajun de Anul Nou, pentru că alungă prosperitatea.

Până la miezul nopţii trebuie plătite toate datoriile şi mai mult, nu trebuie daţi bani cu împrumut în noaptea de Revelion.

În seara de 31 decembrie nu se spală rufe şi nu se taie cu foarfeca pentru a nu speria norocul. Se mai spune că nu trebuie să arunci nimic din casă, în prima zi din anul nou, pentru că vă aruncați norocul.

Prima persoană care îți intră în casă după miezul nopții va influența la ceea ce se va întâmpla în anul nou. Pentru o femeie, ideal ar fi să intre un bărbat înalt, brunet, iar dacă acest oaspete aduce cu sine o crenguță de vâsc, pâine și sare, sunt toate șansele ca noul an să fie cel mai bun din viața ta de până acum.

Este bine ca noul an să te găsească având ceva bani în buzunar, pentru a nu duce lipsa de ei tot anul. Suma nu contează. 

La trecerea dintre ani, spun bătrânii, este bine ca fiecare să poarte o haină nouă şi ceva roşu, astfel se atrag energiile pozitive.

Sărutul de la miezul nopții marchează nu numai sentimentele care ne leagă de persoanele respective, ci și modul în care vor evolua relațiile noastre cu acești oameni în timpul anului care tocmai începe. 

La miezul nopţii uşile trebuie să fie deschise pentru ca anul vechi să iasă şi să lase loc celui nou care aduce sănătate, fericire şi mult noroc.

 O altă tradiție de Revelion spune că e bine să lași o lampă sau o lumânare aprinsă în noaptea dintre ani pentru a vă bucura de un an nou luminos și plin de realizări.

În noaptea dintre ani e bine să-ți pui o dorință pentru că aceasta are toate șansele să se îndeplinească.

Anul nou trebuie să te găsească cu un pahar plin în mână, astfel vei avea parte de belșug. Fie că e vin spumant sau suc, trebuie să bei paharul până la fund și toate dorințele se vor îndeplini. 

E important să nu fii singur, dar dacă nu se poate altfel, sună-i pe cei dragi la miezul nopții. Vei fi tot anul aproape de cei lângă care ai fost la miezul nopții și vei vorbi tot anul cu cel cu care ai vorbit în primele momente ale serii. 

Noaptea în care se schimbă anii prevestește viitorul. Dacă ești fericit, așa vei fi tot anul! Tot la fel se va perpetua tristețea sau cearta: nu vrei așa ceva.

În noaptea de Revelion, la ora 00.00 sau imediat după, ţine aproape ceea ce-ți dorești mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunăstare, persoana iubită pentru noroc în dragoste, paharul cu şampanie pentru veselie.

Tu ce superstiții mai cunoști?

Distribuie articolul: