Dacă ești pasionat de lectură și îți place nu doar să citești ci să și scrii, atunci să știi că nu toți scriitorii sunt săraci. Într-o lume a afacerilor, există și oameni care trăiesc din scris și încă foarte bine. Cărțile lor s-au vândut în milioane de exemplare în întreagă lume. Pe multe dintre ele poate le-ai citit deja. Iată ce averi au reușit să adune acești scriitori, potrivit wall-street.ro.

E. L. James și Rick Riordan, pe locurile 9 și 10

N-ai cum să nu fi auzit de cele „50 de umbre ale lui Grey”. Cartea a înregistrat vânzări record și a fost ecranizată, iar autoarea, Erika Leonard James, a adunat 10,5 milioane de dolari doar din vânzarea cărților. Se află la egalitate cu autorul american Rick Riordan, cel care a reinventat noțiunea de legendă în seria „Percy Jackson și Olimpienii”.

Nora Roberts și Danielle Steel, milionare din povești siropoase

Nora Roberts și Danielle Steel își împart pozițiile 7 și 8 în topul autorilor de succes. Ambele și-au cucerit cititorii prin genul romance. Roberts a publicat 215 române, iar Steel, 141, la care se adaugă 18 cărți pentru copii, una de poezii și a compus chiar și versuri pentru melodii. Cele două au avut vânzări de 12 milioane de dolari.

George R.R. Martin și Dan Brown, celebrități și în lumea filmului

Cei doi scriitori au făcut foarte mulți bani și din ecranizările cărților pe care le-au scris. George R.R. Martin a primit câte 15 milioane de dolari pe sezon de la HBO pentru „Game of Thrones”, iar din vânzările celor cinci cărți ale seriei „Cântec de gheață și foc” a strâns peste 10 milioane de dolari. „Codul lui Da Vinci” al lui Dan Brown s-a vândut în peste 200 de milioane de exemplare în întreaga lume și a fost ecranizat în 2006, cu Tom Hanks în rolul principal. Dan Brown a primit în schimbul drepturilor de autor 18,5 milioane de dolari.

Stephen King și John Grisham, maeștrii suspansului

Stephen King a strâns 27 de milioane de dolari din cărțile sale horror și SF. Multe dintre ele au fost și ecranizate, iar autorul american este extrem de iubit în întreagă lume. John Grisham și-a început cariera ca avocat, dar și-a descoperit mai apoi pasiunea pentru scris. Romanele sale polițiste s-au vândut în peste 300 de milioane de exemplare în întreagă lume, iar averea să se ridică la aproximativ 21 de milioane de dolari.

J.K Rowling și James Patterson, cei mai bine vânduți, dar nu cei mai bogați

Seria Harry Potter i-a cucerit atât pe cei mici, cât și pe cei mari. Cărțile lui J.K Rowling sunt în topul preferințelor cititorilor de toate vârstele. New York Times i-a estimat averea la 1,2 miliarde de dolari. Din vânzarea cărților a strâns 54 de milioane și a fost depășită anul trecut de James Patterson. Cărțile autorului seriei „Alex Cross” s-au vândut în peste 360 de milioane de exemplare, iar acesta a adunat 86 de milioane de dolari din drepturile de autor. Cei doi nu sunt însă și cei mai bogați scriitori din lume.

Cea mai mare avere o are Elisabeth Badinter

Elisabeth Badinter, autoare a mai multor cărți și tratate filosofice despre feminism și rolul femeii în societate. Averea să a fost estimată la 1,8 miliarde de dolari.

Distribuie articolul: