Revista EA.md împlinește, pe 10 octombrie 2020, 10 ani de activitate. Urmând tendințele virale pe internet și, în imposibilitate de a organiza ceva cu cititorii noștri, ne-am zis să te provocăm. #10yearschallenge este hashtag-ul care îți propunem să însoțească o imagine recentă și una de acum 10 ani, dar și o scurtă povestire despre cum te-ai schimbat în acești ani, ce ai pierdut și ce ai câștigat, ce lecții ți-a lăsat acest deceniu.

S-a lăsat provocat și ne-a răspuns cu drag actorul Teatrului Național „Mihai Eminescu” – Alexandru Pleșca.

„Cred că cea mai mare pierdere în această perioadă este că am slăbit 34 de kilograme. Am avut 106 kg și acum am 72 de kg. Acum zâmbesc, dar a fost greu. Am scos din meniu tot ce ține de făinoase: pâine, paste, plăcinte. Am început să fac sport, mult sport. Făceam înot, mergeam la sală cum merg și în prezent. Nu departe de unde locuiam este un loc și alergam în jurul lui în fiecare dimineață și uite în acest mod am încercat singur să mă ajut să slăbesc”, povestea în detalii Alexandru, în cadrul unui interviu „După Cortină”.

VEZI și: Alexandru Pleșca, despre teatru, film, Oscar și cum a reușit singur să slăbească de la 106 kg, la 73 de kg (Video)

Cel mai fericit om de pe planetă

„Cam cu 10 ani în urmă, sărbătoream ziua de naștere a Petrei, care tocmai împlinise un anișor. Eram cel mai fericit om de pe planetă, cum sunt și acum. Dumnezeu mi-a dăruit așa un înger de copil, care timp de 10 ani a reușit să primească multe premii naționale și internaționale la vioară”, ne mărturisește actorul.

Și am reușit… nu le țin minte pe toate

„Dacă e să vorbim pe plan profesional, am avut doar de câștigat. Am reușit să lucrez cu mulți regizori, să joc roluri la care nici nu visam. Sigur, au fost și roluri la care tare am sperat, dar pe care nu le-am primit din păcate. Am avut parte de festivaluri naționale și internaționale. Am fost apreciat, primind premii mari: premiul președintelui UNITEM pentru actorie, cel mai bun actor în 2018, Omul anului desemnat de revista VIP Magazin în 2017, Premiul pentru actorie la Gala Star… Nu le țin minte pe toate”, spune cu zâmbet Alexandru Pleșca.

Rămân un luptător pentru artă

„În această perioadă de zece ani cred ca am evoluat. Acum sunt lector universitar la Academia de arte și profesor la Liceul „Elena Alistar”. Cu zece ani în urmă eram mult mai naiv și… ca să nu mă auto-jignesc, o sa zic mult mai tânăr, ca să nu zic prost (râde). Dar fiecare perioadă din viața cred că e frumoasă și trebuie trăită la maxim. Eu rămân același „luptător” pentru artă, pentru teatru de calitate, care transmite un mesaj publicului, așa cum am fost și 10 ani în urmă”, ne asigură actorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Alexandru Pleșca.

Foto: Arhivă personală