Uneori, multora dintre noi le lipsește un specialist în care ai putea avea încredere deplină, mai ales când vine vorba despre un subiect atât de serios și delicat precum sănătatea feminină. În domeniul ginecologiei există multe stereotipuri și uneori poate fi dificil să îți dai seama, cum să ai grijă corect de corpul tău.

Site-ul eushtiu.com  vine cu 10 mituri pe care nu trebuie să le crezi!

Mitul Nr. 1: În timpul menstruației nu ai voie să faci sport. Relațiile intime, de asemenea, sunt interzise! 

Menstruația nu este un motiv pentru a renunța la activitatea fizică. Nu există nimic periculos în acest sens: activitatea fizică ajută la ameliorarea durerii și a simptomelor.

Mitul Nr. 2: Pentru igiena în timpul menstruației, cel mai bine este să folosești absorbante.

Cel mai sigur mijloc de igienă este cupa menstruală. Pe locul doi se află absorbantele fără parfumuri, iar pe ultimul loc sunt tampoanele.

Mitul Nr. 3: În timpul menstruației trebuie să renunți la saună.

Vizita la saună în zilele critice este absolut sigură. Este important să ținem cont de un aspect, că după aceasta, eliminările pot deveni mai intense.

Mitul Nr. 4: Menopauza apare de obicei după 50 de ani

Vârsta normală pentru menopauză este de 42 – 58 de ani. Astfel, pentru unele femei 35 de ani poate fi mijlocul perioadei de reproducere, în timp ce pentru altele – sfârșitul acesteia.

Mitul Nr. 5: Dacă utilizezi un tampon înainte de piscină, te poți proteja de infecții.

Utilizând un tampon, mărești șansele de a obține o infecție din piscină de câteva ori!

Mitul Nr. 6: Vârsta reproductivă a femeilor este limitată.

Ginecologia modernă poate spori fertilitatea femeilor, chiar și la o vârstă înaintată, deși, nu într-un mod natural. Astăzi există posibilitatea de a „îngheța” celulele reproductive. Acest proces se numește crioconservare și îți oferă șansa să nu depinzi de cronometrul intern și să îți planifici calm viața pe viitor.

Mitul Nr. 7: Tu și cea mai bună prietenă vă puteți sincroniza zilele critice.

Acest mit s-a înrădăcinat ferm în mintea multora, că dacă petreci mult timp cu o prietenă, soră sau mamă, ciclurile menstruale se vor sincroniza. Adevăratul motiv constă în statistica elementară și nu are nicio legătură cu hormonii.

Mitul Nr. 8: Purtarea sutienului duce la cancer de sân.

Există o concepție greșită că sutienul pune presiune asupra ganglionilor limfatici și, prin urmare, poate provoca cancerul de sân. Dar, potrivit American Cancer Society, nu există dovezi care să susțină această ipoteză. Acest lucru a fost confirmat de un studiu recent, la care au participat 1 500 de femei.

Mitul Nr. 9: Încălzirea scaunelor din mașină este periculoasă doar pentru sănătatea bărbaților.

Încălzirea scaunelor auto este nesigură atât pentru sănătatea bărbaților, cât și a femeilor. Acest proces poate fi cauza diferitor boli: inflamațiilor și formațiunilor nedorite în uter și ovare la femei și efecte negative asupra glandei prostatei la bărbați.

Mitul Nr. 10: Poți planifica genul copilului nenăscut.

Astăzi, dependența genului copilului de unele condiții nu este dovedită de știință. Dar este posibil să se determină genul embrionului – acest lucru se face numai prin FIV.

Sursa

 

Distribuie articolul: