Crampele se ameliorează dacă depui efort fizic?

Este posibil: Probabil că ți s-a mai spus să mergi la o plimbare sau să faci câteva exerciții fizice pentru a ameliora durerile menstruale. Ei bine, studiile nu au ajuns încă la o concluzie în privința funcționării acestor metode, dar unii experți cred că mișcarea ajută la combaterea crampelor.

Corpul fiecărei femei reacționează în mod diferit, de aceea, specialiștii nu pot ajunge la o concluzie clară în privința acestui lucru. În această perioadă a lunii, este indicat să-i oferi corpului puțină odihnă și să nu-l extenuezi la sala de fitness, chiar dacă simți că ai energia necesară.

Menstruația îți poate schimba vocea?

Da: Destul de ciudat, dar adevărat. Printr-un studiu din 2011, cercetătorii au descoperit că se produc schimbări semnificative și în caracteristicile vocii unei femei, în perioada menstruației.

Sângerarea se oprește în apă?

Nu: Atunci când ești în apă, menstruația nu se oprește sub nicio formă, deși poate fi mai puțin abundentă, sau se oprește temporar din cauza gravitației, care nu este la fel de puternică în apă.

Este în regulă dacă nu ai menstruație în fiecare lună?

Da: Specialiștii spun că, din punct de vedere medical, este perfect sănătos dacă nu ai menstruație în fiecare lună. Totuși, dacă ai o viață sexuală activă și îți întârzie menstruația, este destul de posibil să fii însărcinată. Ca să fii sigură, ar trebui să faci un test și să consulți un medic, dacă ai motive să crezi că ar putea fi posibil. Alte motive pentru care menstruația ar putea întârzia sau chiar lipsi o lună sunt stresul, schimbări în alimentație sau activități fizice intense.

Cheltuiești mai mulți bani în această perioadă?

Da, și nu doar pe produse igienice: Dacă ai observat că ai tendința de a cheltui mai mult în această perioadă a lunii, nu ești singura. Studiile au arătat că femeile sunt mai înclinate să cheltuiască bani în timpul menstruației, deoarece trec prin mai multe stări și merg la cumpărături pentru a se simți mai bine.

Este adevărat că menstruația poate declanșa simptome ale astmului?

Da: Dacă ai astm, probabil ai observat că simptomele se înrăutățesc în această perioadă a lunii, iar asta se întâmplă din cauza fluctuațiilor estrogenului, dar și a faptului că sensibilitatea corpului la alergeni este mult mai crescută în timpul menstruației. Astmul premenstrual afectează între 19 și 40% dintre femeile care se confruntă cu această problemă.

Sângerările pot fi semnul unei sarcini?

Da: Câteodată, femeile confundă această sângerare cu o menstruație anormală și de scurtă durată. Dacă ai experimentat neregularități ale menstruației ca aceasta, nu ezita să faci un test de sarcină.

elle.ro

 

Distribuie articolul: