Germanii sunt celebri în întreaga lume pentru mâncarea lor tradițională delicioasă. Ceea ce mulți oameni nu știu este faptul că gastronomia germană presupune mult mai mult decât cârnați și carne. Iată câteva mâncăruri tradiționale nemțești pe care trebuie neapărat să le încerci!

1. Schwarzwälder kirschtorte (Tort „Pădurea Neagră”) este un desert nemțesc delicios, ce a devenit popular în toată lumea. Se pare că prăjitura imită portul popular al femeilor din munții Pădurea Neagră.
Tortul este format din mai multe straturi de blat de ciocolată cu frișcă și bucăți de cireșe și decorat cu și mai multă frișcă, cireșe și ciocolată răzuită. În mod tradițional, este adăugat blatului un lichior din cireșe amare, numit Kirsch.

2. Schnitzel. Este făcut dintr-o felie de carne (de obicei de vită, însă acum se prepară și din alte cărnuri precum porc sau pui), aplatizată cu ciocanul, trecută prin făină, ou și pesmet și prăjită în ulei. Este servită de obicei alături de o porție de cartofi prăjiți sau legume, cu un sos și o bucată de lămâie pentru potențarea aromei.

3. Spätzle. Paradoxal, cel mai cunoscut fel de mâncare din Germania, Spätzle, este complet vegetarian. Spätzle este un fel de paste, cu un aluat format numai din ouă, făină, sare și puțină apa acidulată. Considerat a fi un fel principal el însusi, Spätzle poate fi consumat, de asemenea, cu un șnițel sau cu un alt tip de mâncare ce are la bază carne. Cea mai faimoasă modalitate de a mânca Spätzle este, însă, cu o mare cantitate de brânză presărată deasupra, această combinație fiind considerată a fi și cea mai delicioasă.

4.Eintopf, un fel de tocăniță nemțească, însă mot-a-mot denumirea se traduce „într-o oală” și se referă mai degrabă la modul de preparare decât la aliment în sine. Practic, tocana se vrea a fi un amestec între diferite legume și un fel de carne și se servește de obicei caldă. Legumele sau felul de carne folosit variază de la regiune la regiune.

5. Currywurst este, de obicei, realizat dintr-un cârnaț de carne de porc, fie învelit în „Darm” (intestinul de porc), fie lăsat liber. Cârnațul se taie în felii subțiri și se amestecă cu ketchup și pudră de curry. În mod tradițional, acest tip de cârnaț se mănâncă alături de cartofi prăjiți sau cu o felie de pâine albă, simplă.

6. Rote grütze. În acest desert se folosește orice fruct care e roșu sau asemănător (căpșuni, zmeură, mure, afine, cireșe, coacăze negre și roșii) pentru a face o pastă de fructe/budincă roșie. Fructele spălate și curățate de sâmburi (cireșele) sunt fierte cu zahăr, apă și amidon din porumb pentru a forma un fel de gem gelatinos care se mănâncă de obicei cu înghețată de vanilie, cremă sau frișcă.

7. Bratkartoffeln. Germanii sunt uneori numiți în gluma „Kartoffeln”, deoarece oamenii cred ca ei mănâncă în fiecare zi ceva care conține Kartoffeln. În timp ce acest stereotip nu este chiar real, este totuși adevărat că o modalitate excelenăa de a cunoaște gastronomia germană este de a mânca Bartkartoffeln.
Preparatul se obține prin fierberea câtorva cartofi, tăierea lor în felii subțiri și prăjirea lor într-o tigaie cu o mulțime de ulei, șuncă și ceapă.

8. Maultaschen. Se spune că, în trecut, călugării nu aveau voie sa mănânce orice carne la mesele lor zilnice. Însă pentru că ei își doreau să se ospăteze bine, acopereau anumite tipuri de carne într-un fel de paste, astfel încât Dumnezeu să nu observe existența cărnii. Nu știm cu certitudine dacă această poveste este adevarată sau nu, însă știm sigur că acest fel de mâncare trebuie neapărat să-l încerci în timp ce te afli în Germania. Maultaschen poate fi fiert sau prăjit și se prepară fie cu o umplutură din carne de porc sau de vită, fie cu o umplutură din legume.

9. Sauerbraten. Pentru a găti acest fel de mâncare este nevoie de o mare bucată de carne de vită și de o mulțime de timp. Carnea se pune la cuptor și se lasă să fiarbă încet în sucurile sale proprii timp de câteva ore.

10. Leberkäse este un alt fel tradițional de mâncare germană, ce are la bază carne de porc. Nu este considerat un fel principal de mâncare, fiind consumat, de cele mai multe ori, între mese. Acesta se pune la cuptor pentru o perioadă lungă de timp, apoi este tăiat felii și este servit cu muștar dulce și cu pâine albă.