Bucatele preparate din vinete mereu au fost apreciate de toți. Astăzi vă propunem o rețetă savuroasă din vinete cu orez. 

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 150 gr orez,
  • 2 vinete,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 2 căței de usturoi,
  • coriandru proaspăt,
  • ardei iute,
  • pătrunjel,
  • zeama de lamâie,
  • ulei de măsline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 200 gr. Se pune orezul la fiert timp de aproximativ 15 minute. Când este bine fiert, se dă printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs. Se taie vinetele pe jumătate. Cu ajutorul unei linguri, se curăță miezul și apoi se toacă mărunt.

Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei se adaugă ceapă și ardeiul gras tăiate mărunt. Se lasă la călit timp de 5- 10 minute, până se înmoaie. Se adaugă usturoiul, coriandrul și ardeiul iute (toate tocate mărunt) și se lăsă pe foc câteva minute. Se pune apoi în compoziție și miezul tăiat de la vinete. Se amestecă și lăsă pe foc timp de 10 – 15 minute. Se sărează și se piperează. Se adaugă orezul, pătrunjelul, zeama de lămâie și se amestecă.

Se unge o tavă cu puțin ulei și se așează în ea jumătățile de vinete. Se umple fiecare jumătate cu compoziția de orez și se dă tava la cuptor timp de 30 de minute.

Poftă bună!

Sursa: Gustos.ro

Distribuie articolul: