Vinăria din Vale vine cu o mare surpriză pentru cei mai fideli consumatori ai săi – Lansarea Limited Edition APOGEU! Nouă Gama Apogeu este creată în număr limitat de 4444 sticle și are la bază 2 cupaje de excepție care fac mariajul perfect dintre soiurile autohtone și cele internaționale.

Iată care sunt cupajele din care este creat „Apogeu”.

Vin Roșu Sec: Fetească Neagră Malbec Rară Neagră

Un vin curajos, cu caracter și plin de expresie. Te întâmpină cu un buchet desăvârșit, cu arome de lemn dulce și fructe roșii de pădure. Are o structură bogată și corpolentă, susținută de tanini catifelați. Vinul are o personalitate deosebită, datorită notelor pasionale ale soiului Malbec, eleganței Fetească Neagră și fineței Rară Neagră. Un vin autentic care exprimă perfect terroir-ul Moldovei.

Barrique franțuzesc: maturare timp de 6 luni
Aspect: roșu rubiniu intens
Aromă: condimente, prune uscate, cireșe negre și ciocolată
Gust: echilibrat, rotund, persistent, post-gust lung cu note de fructe roșii coapte
Asocieri culinare: file de vită la tigaie cu unt și ierburi, rață la cuptor cu glazură, gulaş de porc mistreţ, foie gras cu pere caramelizate.

Vin Alb Sec: Fetească Regală Traminer Chardonnay

Acest vin a reunit trei soiuri albe nobile într-un cupaj elegant și plin de senzualitate. Aroma fină-florală a strugurilor Fetească Regală, finețea specifică soiului Traminer și corpolența Chardonnay-ului au format un vin cu personalitate deosebită. Se impune prin onctuozitate, note de unt proaspăt, vanilie și catifelare datorită maturării în butoi de stejar franțuzesc.

Barrique franțuzesc : maturare timp de 6 luni 
Aspect: galben pai cu reflexe aurii
Aromă: flori de câmp, pere, fructe exotice, caise, migdale
Gust: proaspăt – fructat, cu accente fine de stejar și note de vanilie în post-gust
Asocieri culinare: risotto clasic cu ciuperci porcini, creveți la tigaie cu ulei de măsline, piept de vițel cu cartofi la cuptor, dorada la grătar, brânzeturi nobile.

Grupul Vinăria din Vale este unul dintre cei mai proeminenți jucători din domeniul viti-vinicol al Moldovei, cu branduri importante la nivel național și internațional, deținând exporturi în țări precum: Canada, China, Japonia, Belorusia, Polonia, Elveția, Mexico, Germania și desigur piață locală – Moldova.

P.

Distribuie articolul: