Trei vinuri selecte, maturate în baricuri franceze de ștejar, au fost prezentate la ultima ediție a Vernisajului Vinului la standul „Vinaria din Vale”. Fetească Neagră 2016 , Cupajul Chardonnay și Fetească Albă și Vinul CODRU au fost cu desăvârșire descoperirile serii, fiind parte din gama premium a companiei. Cum le putem asocia meselor de sărbători și ce trebuie să știm despre aceste vinuri ne spune Elena Davidescu, Manager Marketing la „Vinăria din Vale”.

„Feteasca neagră este un vin maturat în baricuri franceze de stejar. Se va potrivi excelent la un mușchiuleț de porc, sau costiță de miel la grătar sau steak de vită. La fel pot spune și despre vinul CODRU, al doilea dintre cele lansate astăzi de noi – un cupaj des întâlnit la noi, din merlot și cabernet sauvignion, însă raportul și proporțiile le păstrăm secrete.

Feteasca albă, un soi local asociat în acest vin cu un chardonay. La fel este un vin baricat, tocmai potrivit pentru cașcavaluri italienești și franceze: roquefort, gouda, mozzarella; carne albă: piept de pui sau carne de iepure și fructe sau deserturi. În postgustul acestuia predomină nuanțele de lămâie, de citrice, de miere și flori de câmp”, ne-a mai spus Elena.

Producătorii ne-au asigurat că unele dintre aceste vinuri deja sunt prezente în magazinele Metro și au promis ca până la Revelion toate cele trei noutăți vinicole să poată fi găsite în majoritatea rețelelor de marketuri unde v-ați obișnuit să găsiți și cumpărați Vinăria din Vale.

Vinăria din Vale este un producător tânăr, o afacere de familie în care două generații lucrează cot la cot. Ne propunem ca anul viitor să venim și cu vinuri deosebite, cupaje noi din soiuri autohtone și foarte aromate. Muncim să cucerim mai multe piețe externe. În 2018 vom fi prezenți în China, la Chengdu, la „Pro Wine” în Germania, în Japonia și poate Coreea. Asia este țelul nostru, cu siguranță”, ne-a mai spus reprezentantul companiei.

P