A deprins arta croșetatului la școală, la orele de educație tehnologică, dar niciodată să-i treacă prin minte că mai târziu această îndeletnicire îi va aduce atât de multă satisfacție. Victoria Vladimir creează acum pălărioare croșetate pentru fetița ei, dar și la comandă, are zeci de modele care deja bucură micile fashioniste și multă inspirație pentru a crea continuu această „minunată ideea numită „Pălărie””, precum spune chiar ea.

Victoria, dragă, am admirat cu multă mirare fiecare model creat de tine. Spune-mi de ce pălării?

Pentru că e acel accesoriu minunat ce conferă stil și rafinament unei ținute, dar și multă încredere fetițelor ce le poartă. Pălăria le face deosebite și foarte speciale, iar menirea noastră, a mamelor și a mea în calitate de creatoare e să le arătăm și să le învățăm de mici ce înseamnă eleganța și frumosul.

Unde ai învățat mai departe tehnica împletirii lor?

Tehnica creării unei pălării, anume croșetată, am văzut-o pe net, dar total diferită de ceea ce eu fac. Deci eu am adaptat mai multe detalii după ceea ce îmi doream să iasă și, unde mai pui că la un articol croșetat se adaugă și o mică parte din suflet… Cred că atunci când mai sunt făcute cu multă dragoste în final iese acea tehnologie ce se transformă în adevărată artă.

Cine te inspiră?

Așa cum sunt mamă de fetiță, dar și de băiat, cea care mă motivează să merg mai departe și să perseverez e fetița mea, copiii mei în general. Ei sunt sursa mea de inspirație, ea e modelul meu favorit, însă mai apelez și alte prințese. Mă inspiră tot ce e frumos, autentic și actual. Mă topesc după fetițele cu ochii mari și albaștri, ele fiind printre favoritele mele și tot ele mă fac să creez în continuare lucrări și mai deosebite. Atunci când văd în vitrina unui magazin un palton sau un trenci tomnatic, gândul mă duce direct la ce accesoriu i s-ar   potrivi cel mai bine: o pălărie, o beretă cochetă sau un fular bine asortat.

Prima creație nu se uită niciodată… În cazul tău cum a fost?

Prima pălărie pe care am creat-o a fost tot pentru fetița mea, Andreea, și am făcut-o atunci când ea împlinise un anișor. Mi-o amintesc, desigur: era foarte frumoasă, finuță și am lucrat la ea cam o săptămână. Cred că mai mult desfăceam decât făceam, dar în final mi-a ieșit perfectă și întocmai cum mi-am dorit-o: albă cu o floricică roz și borul sub formă de mici petale. Chiar era minunată. Au mai urmat multe încercări, multe ațe încâlcite de la atâta făcut și desfăcut, dar și multe nopți nedormite, doar să livrez la timp comenzile tuturor.

Ce nu cunoaștem noi despre pălăria croșetată?

Pe parcursul câtorva ani am tot căutat informație despre pălăria croșetată: cine o poartă, cum se poartă și cu ce o asortăm. Am zis că trebuie să mă diferențiez puțin și să pun amprenta mea pe fiecare creație făcută,așa cum cred eu, cum o văd și cum cred că va fi mai bine. Pot spune cu certitudine că da, îmi iese și o pot numi cu încredere Hand Made, unicat, lucru făcut cu multă drgoste pentru cele mai firave și luminoase sufletele! Urmăresc mereu ultimele tendințele în materie de ce se poartă, cum se poartă și, mai ales, gamele de culori care sunt în tendințe în fie ce an.

Cine solicită astfel de creații, cine le poartă?

Pălăriile mele se adresează în cea mai mare parte fetițelor, dar am observat în acest sezon o creștere a cererii  din partea adolescenților și și a mămicilor ce doresc foarte mult să poarte o pălărie identic cu cea a fetiței lor. Asta mă bucură enorm. Dau mare atenție alegerii materiei prime, deoarece ea este punctul forte în confecționarea unui asemenea accesoriu, prin menținerea formei, confortului dar și utilității acestuia. Când realizez o pălărie la comandă, doresc să aflu cât mai multă informație sau chiar să văd o poză cu viitoare mea mică clientă – numai așa știu ce i se va potrivi mai bine.

Te susțin ai casei, îți sunt alături?

Familia nu este cel mai important lucru din această lume, ea este totul. Cariera nu te așteaptă acasă, banii nu îți șterg lacrimile, iar faimă nu te îmbrățișează noaptea. E un îndemn și pentru mulți care se avântă să aibă o carieră de vis. Eu păstrez cu sfințenie familia mea frumoasă și mereu este pe primul plan – îi mulțumesc mult soțului meu drag pentru toată grija ce ne-o poartă, pentru faptul că mă ajută și mă susține în ceea ce fac, dar și Bunului Dumnezeu pentru toate lucrurile minunate ce le are pregătite pentru noi. Uneori nu dorm noaptea, dar să le văd pe ambele împăcate. În situații tensionate adesea îți vine să cedezi, dar numai cu dragoste te sacrifici și le faci frumos pe toate.

E vreo creație care îți este mai aproape de suflet? 

Toate pălăriile îmi sunt dragi, pentru că sunt făcute de mine. Nu pot spune că am una sau un model foarte drag. Îmi plac la nebunie rezultatele frumoase, dar cel mai mult mă bucură și mă motivează feedback-ul clienților, pozele superbe ce mi l-e trimit și zecile de mesaje de mulțumire și apreciere. E ceea pentru ce merită să depui tot efortul, e rezultatul muncii și al dedicației mele, dar și a multor alte persoane ce se regăsesc aceste rânduri.

 

Ce îndemn ai avea pentru persoanele care au această pasiune și sunt la început de cale?

Orice idee ce se naște din pasiune poate deveni, mai devreme sau mai târziu, o afacere. Atunci când investim pasiune și dragoste în tot ce întreprindem, ne simțim împliniți, veseli și transmitem aceste trăiri celor din jur. Timpul le decide le pe toate. Încerc mă grăbesc încet, pun accent pe familie, copii, creație și frumos, cu speranțe sigure spre viitor.