Moldovenii și-au schimbat cultura de a călători. O spun reprezentanții agențiilor de turism. Potrivit specialiștilor din domeniu, numărul celor care optează pentru opțiunea de programare prealabilă a vacanței a crescut considerabil.

„Rezervările prealabile sunt destul de populare. In 100% din rezervări, 60-70% sunt rezervări prealabile”, a declarat Natalia Vulpe-Dohotaru, directorul unei agenții de turism.

Agenții de turism dau asigurări că accesarea unui asemenea serviciu aduce mai multe beneficii pentru clienți:

„Clienții apelează la acest serviciu deoarece au garanția unui preț mai bun și în același timp au garanția că în hotelul pe care și-l doresc în perioada de vacanță să găsească camere disponibile”.

Chiar și așa, există și moldoveni care sunt gata să plece în vacanță imediat cum li se ivește o ocazia convenabilă.

„Sunt și persoane care preferă oferte fierbinți și sunt dispuse să plece și cu o zi sau două înainte de data zborului. Majoritatea lasă un interval de o săptămână între data rezervării și data plecării”, explică Natalia Vulpe-Dohotaru.

Specialiștii au făcut un top al preferințelor moldovenilor atunci când vine vorba de vacanțe:

„Destinațiile de top care se repetă în ultimii trei ani sunt Bulgaria, Turcia, Grecia. Destinațiile spre care avem curse charter cu zbor direct. Moldovenii preferă vacanțe fără complicații, cu zbor direct, all inclusive, hotel bun, plajă. Ei se orientează la o vacanță pe an și preferă să aibă parte de cele mai bune condiții”.

Totuși, unii turiști optează pentru destinații mai îndepărtate, deci – mai exotice.

„Destinațiile exotice: avem turiști care preferă Bali, Maldive. Toți preferă ceva mai deosebit. Filipine, de asemenea. Astea sunt cele mai intrigante”, spune Natalia Vulpe-Dohotaru.

Agenții de turism recunosc că de la an la an, moldovenii își doresc să descopere locuri noi de pe glob:

„ În ultimul timp moldovenii și-au dezvoltat cultura călătoriilor. Ei doresc să descopere mai multe destinații, locuri noi, nespecifice. Acum au apărut tendințe de a pleca în Maroc, în Iran, în Azerbaidjan, Georgia”.

O vacanță în Turcia, în regimul all-inclusive cu zbor inclus poate să înceapă de la 300 de euro de persoană. Pe când o vacanță exotică, costă cel puțin o mie de euro de persoană.

Sursa

Distribuie articolul: