În acest top vei găsi cașcaval, ciocolată, cafea și alte trei produse pe care mulți le evită, dar care de fapt, au multe proprietăți utile pentru organismul nostru. Vezi mai jos lista completă.

Cașcaval

Brânza are mult calciu, vitamina B12 și acizi grași utili – motiv pentru care, cu siguranță, nu merită să renunți la consumul acestui produs. Mai mult, dacă vei mânca cașcaval vei simți mai rapid senzația de sațietate care va dura mai mult timp. Iar dacă îți faci griji pentru siluetă atunci merită să ții cont cât cașcaval consumi – o bucată mică de cheddar, parmezan sau, de exemplu, brie nu îți va face rău, ci dimpotrivă, îți va oferi plăcere gastronomică, iar organismul tău va primi substanțe valoroase.

Unt

Nutriționiștii demult au constat că untul nu doar că nu este un dușman pentru organism, dar dimpotrivă este benefic (consumat în cantități moderate, desigur). Chiar nu-ți recomandăm să renunți la consumul untului, acesta conține vitamina A, participă la sinteza hormonilor sexuali și îmbunătățește vederea, vitamina E întărește sistemul imunitar, vitamina K, care ajută la absorbția de calciu și vitamina D, care previne boli cardiovasculare. Principalul lucru este să alegeți unt de înaltă calitate.

Cafea

Nu-ți recomandăm să bei multă cafea (acest lucru poate duce la deshidratare), dar pentru iubitorii de cafea avem vești bune: una sau două căni de cafea pe zi (fără zahăr sau frișcă) vor aduce beneficii semnificative organismului tău. Pe lângă faptul că, cafeaua naturală conține cofeină revigorantă, această băutură este plină și de antioxidanți. Cafeaua reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson și diabetul de tip 2, accelerează funcția creierului, care la rândul său îmbunătățește memoria și îți crește energia. „O ceașcă de cafea îți poate îmbunătăți, de asemenea, starea de spirit, deoarece activează producerea dopaminei „hormonului fericirii”.

Ciocolata

Fără îndoială, cea mai bună ciocolată este ciocolata neagră: conține mulți antioxidanți, vitamine și nutrienți. Deci, încercă să mănânci preponderent ciocolată neagră. Totuși, nu-ți fie frică să consumi alte tipuri de ciocolată. Toată ciocolata stimulează eliberarea hormonilor fericirii, serotonină, dopamină și endorfină care conțin antioxidanți și magneziu.

Pasta

Nu-ți face griji: de la o porție de pastă silueta ta nu va suferi și, între timp, organismul tău va beneficia de multe substanțe utile. Pasta făcută din grâu dur este cea mai utilă pentru organism și este bogată în fibre, atât de necesare pentru o digestie bună.

Cartofi

Nu vom nega faptul că cartoful alb nu are atât de muște proprietăți benefice pentru organismul tău precum cartoful dulce. Dar acest lucru nu anulează faptul că, cartoful conține multă fibră utilă, precum și potasiu, care este important pentru organism.

Sursa: Glamour.ru

Distribuie articolul: