Acum se găsește spanac proaspăt în piață așa că puteți face foarte ușor o tartă cu spanac, care merge perfect cu un pahar de vin alb. O faceți în doar 10 minute, iar în 30 este gata.

Ingrediente:

  • 1 aluat fraged cu unt
  • 400 g de spanac proaspăt sau congelat
  • 200 g de ricotta sau o cremă de brânză fină (minimum 20% grăsime)
  • 100 g cașcaval ras
  • 4 ouă
  • 1-2 fire de ceapă verde
  • 25 g unt
  • Oregano
  • Sare
  • Piper

Preparare:

  1. Încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius. Topiți untul într-o tigaie și căliți frunzele de spanac până se înmoaie. Lăsați apoi deoparte să se răcească.
  2. Între timp, puneți într-un castron ouăle, smântâna, brânza, sare și piper, oregano și amestecă-le bine. La final , după ce s-au omogenizat adăugați spanacul călit.
  3. Așezați foaia de aluat în tava de copt, decupați marginile și turnați compoziția. Lăsați la cuptor pentru 25-30 de minute sau până se rumenește.
  4. Scoateți tava, lăsați să se răcorească puțin și presărați ceapă verde pe ea.

SURSA

Vezi și: Secretul celei mai bune marinade pentru grătar. Obții o friptură fragedă și aromată

Distribuie articolul: