Singurătatea este unul dintre cele mai frumoase daruri de la Univers pentru tine, așa că profită de ea. Nu-ți fie teamă să fii singură. Nu-ți fie teamă să îți auzi gândurile. Nu-ți fie teamă să îți înțelegi sufletul.

Nu trebuie să îți fie frică de singurătate. Ea este minunată. Iată câteva lucruri care se întâmplă în momentul în care accepți solitudinea și începi să te bucuri de ea:

1. Îți dezvolți aptitudini de care ai nevoie și pe care nu credeai că le ai în interiorul tău

Călătoria prin viață de una singură este un proces continuu de învățare – devii mai puternică cu fiecare pas pe care îl faci. Ești ca un copil care nu își poate găsi drumul spre casă atunci când este singur – poate fi dificil și înfricoșător la început, însă pe termen lung totul devine din ce în ce mai sigur și mai interesant pentru tine.

2. Relațiile cu oamenii din jurul tău devin mai puternice; între voi nu mai există codependență

În momentul în care accepți singurătatea și înveți să te bucuri de ea, înțelegi că codependența nu este sănătoasă. Că acțiunile și gândurile tale nu trebuie să se învârtă în jurul altei persoane, că trebuie să ții cont de propria individualitate, că nimeni nu îți datorează nimic. Trebuie să știi că o relație sănătoasă nu te limitează niciodată, nu te restricționează, nu încearcă să te schimbe sub nicio formă.

3. Înveți că singurătatea nu înseamnă, de fapt, să fii singură tot timpul

O persoană poate fi cu adevărat singură și aflându-se în mijlocul unei camere cu 100 de oameni în jurul său. De acord? Problema nu este întotdeauna de a fi singură… ci de a fi singură în prezența altora. Așa că este important să ținem cont de acest lucru și să alegem relațiile potrivite cu oamenii potriviți.

Încă un lucru important: este întotdeauna mai bine să fii singură decât să fii în compania unei persoane toxice, notează Kudika.ro.