Astăzi venim cu o rețetă de salată caldă din paste, legume și pui. Este foarte ușor de făcut, întrucât vă ia puțin timp și este pe placul tuturor. 

Ingrediente:

  • 300 gr paste
  • 200 gr broccoli
  • 200 gr piept de pui
  • 1 lingură cu vârf făină
  • 30 gr unt
  • 1 lingură cu smântână
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • ulei
  • parmezan ( opțional)

Preparare:

  1. Pieptul de pui îl spălăm și îl tăiem fâșii potrivite ca mărime. Punem puțin ulei într-o tigaie antiaderentă și punem la foc iute. Prăjim pieptul de pui pe toate părțile până capătă o culoare aurie. Când este gata, îl scoatem pe o farfurie.
  2. Broccoli îl fierbem pentru 5 minute în apă clocotită cu sare. Când este gata, îl scurgem bine de apă și îl punem deoparte.
  3. Într-o tigaie pregătim sosul. Topim untul la foc mic și adăugăm făină amestecând rapid. Punem puțin câte puțin laptele cald amestecând încontinuu cu ajutorul unui tel și lăsăm sosul la fiert circa 5-7 minute. Sosul trebuie să fie cremos. Punem sare și piper după gust și dăm tigaia deoparte. Lăsăm sosul să se răcorească puțin și adăugăm smântână amestecând bine.
  4. Între timp punem o oală cu apă la fiert. Când apa a început să fiarbă, punem sare, apoi pastele. Amestecăm din când în când pentru a evita că pastele să se lipească. Când sunt gata, le scurgem bine de apă și le punem în tigaia cu sosul preparat. Adăugăm apoi broccoli și pieptul de pui și amestecăm ușor toate ingredientele.

Servim pastele calde presărate după preferință cu parmezan. Poftă bună!

Sursa: bucataras.ro

Foto: Pexels.com

Vezi și: Supa ramen – un preparat japonez, perfect pentru prânz și cină