Roxana Onici este o tânără din Chișinău pentru care timpul dedicat gătitului este cea mai mare parte din timpul ei liber. A moștenit rețetele de la mama și bunica, însă e la curent cu tot ce se găsește prin cărțile de bucate moderne. La Festivalul „Mai Dulce 2017” a adus piersicile glazurate cu zahăr - un deliciu umplut cu nuci și lapte condensat - cine l-ar refuza???

roxana onici„Aluat: 4 ouă, 250 gr de zahăr, 250 ml de ulei, un praf de copt, 700 gr de făină

Umplutura: O cutie de lapte condensat, 200-300 gr de nuci mărunțite

Glazura: Suc de morcov și sic de sveclă roșie, zahăr

Cum facem:

1.Se bat ouăle și zahărul până la o spumă albă;

2. Se adaugă 4 linguri de făină, 250 ml de ulei și praful de copt și se bate până la o masă omogenă;

3. Lăsăm compoziția pentru o oră să se odihnească;

4. Adăugăm 600 de grame de făină sau poate un pic mai mult, formând un aluat care poate fi modelat;

5. Le coacem ca pe niște fursecuri, obținând două jumătăți de cerc;

6. Scobim mijlocul și îl umplem cu crema pregătită din; lapte condensat + nuci mărunțite;

7. Umplem aceste tarte și le unim;

8.Ulterior le trecem prin glazura preparată din suc de morcov și suc de sveclă – date în clocot și răcite, apoi prin zahăr”, povestește Roxana.

Iată ce frumusețe a reușit să gătească Roxi… Parcă-s piersici adevărate!

piersici