Toată lumea adoră deserturile marshmallows. Aceste mici bucățele de zefir gumat se asociază perfect cu serile răcoroase și cănile de cafea. Chiar dacă în comerț sunt destul de scumpe și conțin ingrediente dubioase, aceste mici și delicioase deserturi sunt ușor de preparat în condiții de casă. Cum anume se pregătesc, vedeți mai jos.

Ingrediente: 

  • 750 gr. de zahăr (pentru sirop: 350 gr; pentru zefir – 400 gr.)
  • 400 ml de apă (pentru sirop: 150 ml; pentru zefir – 250 ml)
  • 35 gr. de gelatină
  • 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 gr. de acid citric
  • 0,5 pahar de amidon de cartofi
  • 0,5 pahar de pudră de zahăr

Mod de preparare: 

Vom purcede mai întâi la prepararea siropului. Într-un castron, apa fierbinte se va amesteca cu zahărul și puțin acid citric, până la fierbere.

1 (1)

Castronul se va acoperi cu capacul, iar conținutul său se va fierbe cam jumătate de oră la foc mediu.

2

Atunci când siropul s-a răcit un pic, în el se adaugă bicarbonatul de sodiu dizolvat cu o linguriță de apă, apoi se pune din nou la fiert. Formarea spumei nu este un semnal de alarmă. Peste câteva minute va dispărea, dacă nu veți uita să amestecați. În urma fierberii, vei obține un lichid vâscos, parfumat și asemănător cu mierea.

Următoarea etapă: prepararea zefirului. Dizolvați gelatina în jumătate de pahar cu apă și lăsați această soluție pentru 15-30 de minute.

Amestecați apa rămasă, într-un castron, cu siropul preparat mai devreme, restul zahărului și sarea. Castronul se va ține pe foc până la fierbere, apoi încă puțin – la foc redus.

Între timp, amestecați puțin apa în care ați dizolvat gelatina și puneți-o la foc, fără să o fierbeți. Se ea de pe foc și se zbate cu blenderul, la o viteză redusă. Adăugați în soluție siropul preparat mai devreme, continuând zbaterea. Veți obține o masă albă și pufoasă.

3 (1)

Bezeaua se va turna într-o tavă tapetată cu folie de staniol unsă cu puțin ulei. Acoperiți tava cu un strat protector și lăsați-o la temperatura camerei pentru 6 ore.

5

Zefirul va fi gata, însă înainte de a fi pus pe masă pentru tăiere, presărați suprafața lui, dar și masa de lucru cu amidon de cartofi și pudră de zahăr. Bucățelele de zefir de asemenea se vor da prin amestecul alb.

Solicită mult timp, însă cei care rezistă până la final, savurează un desert cu totul special

Detalii, aici:

Foto: captură video, revivedkitchen.com

Distribuie articolul: