Regina Elisabeta a II-a este deranjată de afirmaţiile făcute de prinţul Harry cu privire la relaţia pe care „abia” o mai are cu fratele lui, scrie presa britanică.

Prinţul Harry şi soţia lui, ducesa Meghan Markle, au decis să facă mai multe dezvăluiri într-un documentar difuzat de ITV. Ei au povestit că sunt victime ale unei campanii a tabloidelor, că intimitatea le este pusă în pericol şi că Harry „abia” dacă are o relaţie cu fratele lui, prinţul William.

Această ultimă afirmaţie este cea care a deranjat-o pe regina Elisabeta a II-a, bunica lor, potrivit mai multor publicaţii britanice care citează surse oficiale de la Buckingham.

Ducii de Sussex au încălcat o regulă nescrisă – aceea de a nu discuta chestiuni private în afara palatului.Corespondetul BBC Jonny Dymond a declarat că familia regală e destul de speriată. Rolul familiei e de a prezenta un front comun în faţa naţiunii, iar acum, doi membri importanţi nu fac acest front comun cu restul familiei, deşi Palatul Buckingham a încercat din răsputeri să păstreze aparenţele şi să ascundă conflictul mocnit.

Un alt aspect care a pus pe jar familia regală este faptul că atât Harry, cât şi soţia sa s-au plâns public de faptul că presiunea mediatică le afectează viaţa şi sănătatea mintală. Experţii regali cred că decizia cuplului de a ataca presa, prin procesele intentate mai multor publicaţii importante din Marea Britanie, a fost o mişcare greşită.

În urmă cu 18 luni, la nunta prinţului Harry cu Meghan Markle, cei doi fraţi au venit împreună, părând foarte apropiaţi, iar William a fost naşul lor. Totuşi, în acea perioadă, Harry îi reproşase în privat fratelui lui că nu l-a sprijinit în dorinţa lui de a se căsători cu fosta actriţă americană la câteva luni după ce s-au cunoscut. La acel moment, şi Kate Middleton, ducesa de Cambridge, a avut o dispută cu Meghan Markle privind hainele pe care copiii ei urmau să le poarte la ceremonia de nuntă, scrie news.ro.

Naşterea lui Archie, primul fiu al ducilor de Sussex, nu a apropiat neapărat familia. Tensiunile au putut fi observate în fotografiile oficiale de la botez. Atunci circulau ştiri potrivit cărora fiii prinţesei Diana şi ai moştenitorului tronului Marii Britanii mergeau pe drumuri diferite în munca lor. Palatul Buckingham a explicat că lucrurile sunt normale.

Cele mai recente fotografii publicate cu William şi Harry datează din luna iulie, când ei au jucat împreună o partidă de polo. De atunci nu au mai fost văzuţi împreună în public. „Abia ne vedem”,  a spus prinţul Harry în documentar.

 

Distribuie articolul: