Ai și tu obiceiul de a-ți îndrepta părul ca să obții un aspect îngrijit al podoabei capilare? Chiar dacă placa pare a fi un ajutor de nădejde în acest caz, pentru a obține un rezultat pe măsură trebuie să urmezi câțiva pași esențiali pentru un aspect impecabil.

Începutul este cel mai important 

Nu începe să-ți îndrepți părul până nu este placa încinsă. Logica este următoarea: o placă își va face treaba bine, numai în momentul în care este încălzită corespunzător pentru acțiunea pe care urmează să o faci. Dacă nu vei urma acest pas esențial, parul tău se va ondula după câteva ore.

Curăță placa pentru a o păstra într-o stare bună

Asigură-te că placa ta este curată și bine întreținută. Ca orice alt dispozitiv și de acesta trebuie îngrijit. Praful care se poate așeza pe aceasta, împiedică degajarea căldurii, iar rezultatul final nu este cel dorit. Dacă nu este curățată bine, praful, murdăria și grăsimea se vor lipi de păr, făcând mai ușoară deteriorarea acestuia.

Piaptănă părul corect 

Înainte să începi să îți îndrepți părul trebuie mai întâi să îl piepteni corect. Acest lucru ajută la obținerea unui rezultat perfect și la menținere acestuia pentru o durată mai lungă.

Începe întotdeauna din spate 

Asigură-te că începi întotdeuna din partea din spate a părului, apoi, încet ajungi la suprafața acestuia și în față. În mod ideal, părul de la suprafață ar trebui să fie îndreptat la final.

Împarte părul pe secțiuni

Este o tehnică ce poate duce la lungirea timpului alocat pentru îndreptarea părului, dar te poate face sa obții părul drept. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți secționezi părul în părți egale, înainte de a începe procesul de îndreptare.

Pe lângă aceste sfaturi trebuie să folosești un șampon și un balsam hidratant. Ai grijă și la alegerea plăcii. Cea mai bună investiție este cea care are mai multe straturi de protecție, inclusiv unul de ceramică. Acest lucru vă reduce daunele pe care le poate suferi părul tău și va avea și rezultate mai bune.

Sursa: Elle.ro