Dacă ai o pasiune pentru burgeri, poate ți se pare ciudat să încerci unul fără carne. Însă există câteva rețete cu adevărat delicioase de burger vegetarian pe care le poți încerca acasă. Sunt super nutritivi și mai sunt ușor de făcut! Vezi, mai jos, o rețetă delicioasă!

Burger vegetarian cu năut și nuci, alături de chipsuri de cartofi dulci și salată

Ingrediente

  • 1 ceapă roșie mică, tocată
  • 1 cățel de usturoi mare, descojit și tăiat în jumătate
  • 25 de grame de nuci mixte (migdale, alune, caju, nuci, nuci pecan)
  • 1 lingură de chimen măcinat
  • 1 lingură de coriandru măcinat
  • 400 debgrame de boabe de năut, clătite și scurse
  • 25 de grame de făină integrală
  • 1 legătură mică de coriandru
  • 1 lămâie preparată astfel: de la ½ de lămâie storci sucul, iar pe cealaltă jumătate rămasă o tai în 4 bucăți
  • 2 lingurițe de ulei de rapiță presat la rece

Ingrediente pentru cartofi dulci 

  • 300 de grame de cartofi dulci descojiți și tăiați pe lungime
  • 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece

Ingrediente pentru salată

  • 50 de grame de spanac și salată verde
  • 2 roșii coapte, tăiate în bucăți
  • o jumătate de castravete, feliat
  • 2 cepe feliate subțire
  • 2 linguri de oțet balsamic

Ingrediente pentru sosul de iaurt:

  • 50 de grame de iaurt gras bio
  • 2 linguri de mentă proaspătă tocată

Mod de preparare

1. Pentru a prepara sosul, amestecă iaurtul cu menta într-un bol și lasă-l acoperit.

2. Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Pune apă la fiert într-o cratiță, adaugă cartofii dulci și gătește-i timp de 4 minute. Scurge apa și lasă cartofii în cratiță. Toarnă uleiul peste cartofi și condimentează cu piper negru.

3. Pune cartofii într-o tavă mică de copt și lasă-i la cuptor timp de 15 minute. Scoate-i din cuptor și întoarce-i pe cealaltă parte, apoi lasă-i la copt încă 10 minute sau până când sunt fragezi și rumeniți ușor.

4. În timp ce se coc cartofii, prepară burgerii. Pune ceapa, usturoiul, nucile și condimentele într-un blender și adaugă mult piper negru proaspăt măcinat. Amestecă până obții o pastă cât mai netedă, apoi adaugă năutul, făina, coriandrul și sucul de lămâie și amestecă până când pasta se îngroașă. Formează 4 bile din amestecul rezultat, apoi aplatizează-le până obții burgeri cu o grosime de 2-4 centimetri.

5. Încălzește o lingură de ulei într-o tigaie medie antiaderentă la foc mic și gătește burgerii pe o parte timp de 5 minute. Adaugă restul de i lingură de ulei în tigaie și întoarce burgerii. Găteștei pentru încă 5 minute sau până se rumenesc frumos. Ține focul mic astfel încât să nu se ardă.

6. Împrăștie frunzele de salată, roșiile, castraveții și ceapa pe farfurie. Adaugă burgerii, chipsurile și sosul de mentă, plus bucățile de lămâie. Se aruncă oțetul balsamic peste salată și se servește.

Distribuie articolul: