Fie că ești vegetariană, ții post sau pur și simplu își este poftă de păstăi gustoase ca la bunica, încearcă această rețetă ușoară. 

Ingrediente:

800 gr păstăi galbene,
8 căței usturoi,
1 linguriță boia dulce,
1/2 linguriță piper,
sare după gust,
1/4 legătură pătrunjel,
2 fire mărar (optional),
4 linguri ulei.

Preparare:

În primul rând trebuie să cureți păstăile de capete și să le rupi în 2 sau 3 bucăți.

In uleiul încins adaugă 6 căței de usturoi striviți și călește un pic. Adaugă apoi păstăile și continuă să călești încă 2-3 minute, amestecând des compoziția.

Acoperă păstăile cu 2 căni de apă, adaugă condimentele și verdețurile tocate mărunt. Pune capacul și fierbe la foc mediu pentru aproximativ 25-30 minute. Verifică-le să fie fierte după acest timp și dacă nu sunt gata le mai lași la fiert cu capac.

Adaugă ceilalți 2 catei de usturoi striviți și fierbe încă 5 minute fără capac, să scadă sosul de pe pastăi.

Poți servi în calitate de garnitură sau simplu, ca fel principal.

Poftă bună!

 

Distribuie articolul: