Ce poate fi mai reconfortant la finalul unei zile epuizante decât o porţie liniştitoare de orez cu lapte? Desertul copilăriei noastre ne aduce un zâmbet calm şi tandru pe buze, amintindu-ne de perioada când singurele noastre griji erau legate de cum să o convingem pe mama să ne lase cât mai mult timp afară!

Ingrediente:

  • 4 căni de lapte
  • 1 cană de zahăr
  • 3 căni de orez
  • ¼ linguriţă de scorţişoară sau 2 batoane

Mod de preparare:

1.Pune laptele la fiert. Nu ai nevoie de mai mult de două minute în care să îl laşi singur pe foc. Dacă ai optat pentru batoanele de scorţişoară, adaugă-le acum.

2. Adaugă zahărul şi amestecă până ce se dizolvă.â

3. Continuă cu cele 3 căni de orez. Înainte de a introduce şi acest ingredient, scoate batoanele de scorţişoară.

4. Lasă pe foc mediu timp de aproximativ 7 minute, amestecând din când în când ca să nu se prindă.

5. După ce orezul cu lapte a început să fiarbă, adaugă scorţişoara.

6.  Dă focul mic şi acoperă tigaia cu un capac. Mai ai de aşteptat circa opt minute.

7. Ia de pe foc, decorează cu praf de scorţişoară sau cu coajă rasă de portocală.

SURSA 

Distribuie articolul: