Este specializat pe fotografia de familie și urmărește procesul de creare al unei familii de la A la Z. Fotograful Dumitru Slonovschi a avut parte recent de o experiență inedită, fiind drept fotograf oficial la o nuntă foarte cosmopolită. Mirele – moldovean, mireasa din Republica Dominicană, nuntă în Spania și ședință foto în Germania. Cine au fost invitații la nuntă, dar și ce experiență inedită a trăit fotograful, aflați mai jos.

„Recent am avut ocazia să fotografiez o nuntă cap – coadă în Spania, cu excepția unei părți a sesiunii foto, care s-a desfășurat în Germania. Totul a început într-o zi rece de Februarie când, fiind la volan, am primit un apel de la o persoană dragă mie, în care aceasta îmi cerea permisiunea să îi ofere datele mele de contact unor prieteni de-ai săi din Spania. Vorbind cu ei am aflat că este vorba despre o nuntă frumoasă între un Mire moldovean și o Mireasă din Republica Dominicană, unde vor participa în calitate de invitați cercuri de prieteni veniți din El Salvador, Peru, Republica Dominicană și Venezuela. Iar cel mai interesant lucru a fost că o parte a sesiunii foto urma să se petreacă în Germania. Mi-a părut foarte interesant și am răspuns „Cu mare drag””, își amintește fotograful. Ce a urmat a fost „nebunie adevărată”, multiculturală și foarte deosebită.

Simțeam că Spania ne va impresiona

„Au urmat apoi luni întregi de așteptări în care, împreună cu Mirii, puneam la punct detaliile cu privire la locația ședințelor foto din Germania și Spania. Întotdeauna mi-am dorit ca totul să fie perfect. Așa a și fost. Prima ședință foto am efectuat-o lângă orașul Frankfurt, Germania. A fost o zi incredibil de caldă. De fapt, am ales să o facem acolo din cauza faptului că Mirii urmau să plece pentru 2 zile înainte de nuntă în vizită la câțiva prieteni din Germania și am decis să luăm biletele de avion cu o escală în acel oraș. Țara mi s-a părut frumoasă, am trăit o experiență de neuitat”, ne-a declarat Dumitru.

„A urmat apoi sesiunea foto din Spania, locul pe care-l iubeam de la distanță încă de mic copil. În special deoarece vorbesc spaniola, iar în timp ce locuiam în Statele Unite ale Americii, în 2012, am cunoscut oameni extraordinari originari din Spania. Înregistrarea căsătoriei împreună cu Sala de Banchet au avut loc la fel în Spania, lângă orășelul Vittoria – Gasteiz. Acolo am avut parte de o experiență deosebită, fiind impresionat de cultura, muzica, mâncarea, dansurile și oamenii călduroși adunați la acea serbare”, ne mai dezvăluie Dumitru Slonovschi.

Invitați surpriză și momente deosebite

„Surpriza serii a venit din partea mai multor moldoveni apropiați Mirelui, care au venit la nuntă fără a-i înștiința. Mirii au rămas încântați să-i vadă pentru că erau prieteni apropiați încă din copilărie. A fost foarte plăcut să le surprind emoțiile prin obiectivul camerei. Din păcate, aventura spaniolă s-a încheiat spre dimineață, deoarece la ora 5:40 trebuia deja să fim la aeroportul din Bilbao. Ne așteptau acasă alte 4 nunți consecutive, cu oameni la fel de frumoși la chip și suflet”, ne-a mai dezvăluit fotograful.

Citește și: De la juridică și jurnalism – la fotografie de familie! Povestea fotografului Dumitru Slonovschi