Este vorba despre, Tatiana, o femeie din capitală care a dezvăluit într-o postare pe Facebook că ea, mama ei și tatăl ei au fost testați pozitiv cu Covid-19. Ea este internată la Spitalul Clinic de Boli Contagioase din Chișinău. Tânăra a povestit care au fost primele simptome pe care le-a descoperit, dar și ce a urmat după asta.

Emoționată de multitudenea mesajelor de încurajare pe care le-a primit după ce a dezvăluit că ea, mama ei și tatăl ei au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și a decis să răspundă, prin intermediul unei noi postări, la mai multe întrebări care au venit din partea internauților. O mare parte dintre acestea erau legate de primele simptome ale acestei maladii. Iată care au fost acestea.

„Foarte multă lume m-a întrebat despre primele simptome de la apariția bolii, de aceea în aceste zile când cu toții suntem panicați, am considerat că este corect să expun care sunt simptomele, cel puțin în cazul familiei mele. Astfel, în cazul meu și al tatălui simptomele au fost parțial atipice parțial comune pe care noi toți le cunoaștem din presă și TV. În cazul mamei mele este cea mai gravă manifestare, simptomele au fost mai pronunțate și boala (virusul) s-a răspândit mai rapid, deoarece ea are și boli cronice cum ar fi diabetul, tensiunea arterială, hepatită, ea a fost de fapt prima afectată din familia noastră, fiind cu imunitatea scăzută. A fost greu și a căzut cerul peste mine când ne a fost spusă strașnica diagnoză stabilită de medici după test, mai ales că știam că boala e una grea, necunoscută și că drumul e lung și greu!”, dezvăluie tânăra.

„După 3 zile de la internarea mamei, au început să apară primele manifestări ale bolii și la mine, primul lucru a fost de fapt congestia nazală și pierderea simțului olfactiv și al papilelor gustative, febră nu aveam și asta m-a făcut să mă îndoiesc că aș fi infectată, iar la cea de a 3-a zi am început să am migrene (dureri) incredibile de cap, acestea erau constante, fără oscilații și extrem de dureroase. Aceste dureri au continuat 2-3 zile.”, explică aceasta în postare.

Citește și: Cum mi-am cusut o mască de protecție din bumbac. Explicație pas cu pas. (Tutorial video)

„Deoarece starea de oboseală și moleșeala la fel era pronunțată, dar și sufocarea în zona toracică devenise apăsătoare, iar faptul că mama era deja confirmată cu acest Covid-19, m-a determinat să chem ambulanța, 112, fără să mai aștept pronunțarea mai acută a simptomele! Oameni buni vreau să vă zic că ambulanța a venit aproximativ în timp de 30 minute, și în cazul mamei, și în cazul meu, suspectă fiind eu și copilașul meu de 5 ani, dar și tăticul, bunelul, au venit echipați corespunzător și maxim protejați. Am văzut cât de complicat le este medicilor și credeți-mă că nu le este deloc ușor să muncească în acest echipament, în care din ce am înțeles este extrem de cald, iar în caz că transpiră ochelarii nu mai vezi nimic prin ei. Trebuie cu toții să înțelegem că medicii noștri lucrează acum în condițiile unui stres extrem, dar au și ei familii care îi așteaptă, vise legate de oamenii frumoși din viața lor…

Vreau să aduc mulțumiri și plecăciuni tuturor medicilor din sistemul nostru medical, știu și văd cum depun efort pentru însănătoșirea noastră! Iar pentru cei care au citit aceste rânduri am un îndemn: stați acasă, că să vă protejați pe voi și familiile voastre, că să protejăm medicii noștri de presiunea apariției a cât mai multe cazuri, că să reușim să scăpăm de acest virus și să putem să ne bucurăm de viață!”, încheie Tatiana venind cu un mesaj plin de recunoștință pentru toți lucrătorii medicali.

Contactată de EA.md, a accepta să-i spunem povestea și a dezvăluit că simptomele ei au fost diverse. Ba mai mult, aceasta nu a avut deloc tuse.

Sănătate multă, Tatiana, ție și apropiaților tăi!

Vezi și: Apelul disperat al unei femei internate cu Covid-19 într-un spital din Chișinău: „Transmiteți-i mamei un gând pozitiv”

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: