Moderatoarea TV și-a răsfățat aseară oaspeții cu bucate gătite acasă, împreună cu soțul său Călin Roșca. Iar pentru că este adepta unui stil de viață sănătos, Lilu a încercat pe cât a fost posibil ca până și ingredientele „de legătură” să fie preparate de ea. Ulterior, la cererea urmăritoarelor sale, aceasta le-a dezvăluit rețeta mamei a maionezei de casă, aliment despre care spune că nu l-a mai cumpărat de un an. 

Maioneza preparată acasă are numeroase beneficii, iar unul dintre acestea este desigur faptul că știi ce ingrediente sunt folosite și este cunoscut faptul că maioneza de casă este mai sațioasă. Un alt benefiu îi revine mediului înconjurător: nu aruncați niciun ambalaj din plastic.

Iată de ce ai nevoie pentru a face cea mai delicioasă maioneză preparată cu mâinile tale.

Ingrediente:

  • 200 ml ulei de floarea soarelui rafinat sau ulei de măsline
  • 1 ou
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de muștar
  • jumătate linguriță de sare
  • sucul unei lămâi (în funcție de cât de acrișor preferați)

Preparare:

Se pun toate ingredientele în blender sau mixer vertical, oul fiind deasupra. Se mixează preț de câteva secunde sau până obțineți consistența dorită, fără a opri sau ridica blenderul din bol. Atât! Maioneza este gata.

Maioneza de casă poate fi păstrată în frigider doar două zile.

Savurați cu plăcere!

Sursa: Instagram.com/Lilu