Aceasta este întrebarea care este pe buzele tuturor de când au renunțat la statutul de membri „seniori” ai Familiei Regale, motivând că își doresc să muncească pentru a deveni independenți financiar. Este o decizie controversată, care cu siguranță ascunde și alte motive.

Totuși ce reprezintă această schimbare?

Meghan Markle și Prințul Harry vor rămâne reprezentații mai multor organizații caritabile și se vor ocupa în anul 2020 de lansarea fundației Sussex Royal. Potrivit reporterului regal Omid Scobie, organizația lor caritabilă se va concentra pe găsirea unor soluții la problemele actuale ale societății. Până în acest moment, ei nu au dat foarte multe detalii, dar cert este că nu renunță la gesturile caritabile pe care le-au inițiat.

Potrivit Royal Central, un membru „senior” înseamnă o persoană care face parte din Familia Regală și care își îndeplinește atribuțiile sale în numele Reginei și reprezintă monarhia. Acest titlu se referă la rudele care urmează linia de succesiune la tron. În prezent, cei doi sunt implicați în mai multe acțiuni, iar astfel își vor păstra titlurile.

Principala schimbare care va avea loc în viața Ducilor este faptul că renunță la banii repartizați figurilor regale. Cei doi încă nu au anunțat în ce fel vor proceda în ceea ce privește veniturile provenite prin intermediul prințului Charles de la domeniul din Cornwall, privit de mulți ca o proprietate publică.

Totuși cei doi au o avere deloc de ignorat

Harry a moștenit după moartea mamei sale, Prințesa Diana, o sumă estimată la 20 de milioane de lire sterline, iar Regina Mamă i-a asigurat un fond de aproximativ 7 milioane de lire sterline, în 1994.

Averea lui Meghan este estimată la aproximativ 4 milioane de lire sterline, după ce a fost plătită cu aproximativ 37.000 de lire sterline pentru fiecare dintre cele 100 de episoade din serialul „Suits” în care a apărut.

Ruptura dintre ducii de Sussex și restul familiei regale este evidentă

Ruptura dintre prințul Harry și ducesa Meghan, pe de o parte, și restul familiei regale, de cealaltă parte, este evidentă, scrie BBC.

Printre întrebările care trebuie să fie puse se numără cele legate de noul lor rol, de unde vor locui, de cine va plăti pentru locuințele lor, ce relație va fi între ei și restul familiei și ce semnificație are acest gest pentru Casa regală a Marii Britanii.

Semnele că ducii de Sussex nu erau fericiți de viața lor au apărut de mai multe luni. În octombrie anul trecut, prinţul Harry a dat în judecată mai multe tabloide din Marea Britanie, pentru presupuse interceptări telefonice ilegale şi încălcarea vieţii private, la câteva zile după ce a criticat presa pentru că ar fi declanşat o campanie de hărţuire a soţiei sale.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Ducii de Sussex și care va fi relația lor în continuare cu familia regală. 

Distribuie articolul: