Prinţesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu alesul inimii ei, un japonez de rând pe numele lui Kei Komuro, renunţând, odată cu asta, la titlul ei și toate privilegiile imperiale. Relația celor doi a fost foarte urmărită de presă, iar alesul prințesei s-a ales cu niște „etichete” deloc flatante. 

În vârstă de 30 de ani, nepoata Împăratului Naruhito şi fiica cea mică a Prinţului Akishino, i-a spus „Da” celui care-i este logodnic din 2013, un japonez de aceeaşi vârstă cu ea, în cadrul unei ceremonii care n-a avut parte de grandoare regală şi care s-a desfăşurat departe de ochii presei, în Tokyo. După ceremonia de nuntă organizată într-un loc care n-a fost dezvăluit, proaspeţii însurăţei au ţinut o conferinţă de presă în lobby-ul unui hotel din Tokyo, cerându-şi scuze pentru toată agitaţia cauzată de relaţia lor.

Mako Komuro, așa cum i se ve spune de azi înainte,  a fost fotografiată ieri dimineaţa părăsind palatul imperial şi luându-şi rămas bun de la familia ei.

Drumul către altar nu fost deloc ușor pentru acest cuplu. De-a lungul anilor au fost ținta multor comentarii, mai ales tânărul Komuro, care a fost catalogat ca fiind nepotrivit de a fi soţul unei fiice imperiale. În ultimii ani, aşadar, presiunea asupra cuplului a fost atât de intensă, încât prinţesei i s-a pus diagnosticul de tulburare de stres post-traumatic.

Nunta celor doi a fost planificată iniţial pentru 2018, dar a trebuit amânată după ce s-a aflat că mama viitorului mire imperial îi datorează circa 40.000 de dolari unui fost iubit. O parte din aceşti bani, susţine presa japoneză, au fost folosiţi pentru a plăti şcolarizarea tânărului Komuro. Toate acestea i-au creionat o imagine deloc flatantă lui Komuro, de parvenit şi materialist, o etichetă de care s-a străduit în zadar să scape.

Pentru că s-a căsătorit cu un om de rând, fosta Prinţesă Mako a renunţat chiar şi la moştenirea ei regală, de circa 1,4 milioane de dolari. Aceasta va duce o viaţă normală departe de Japonia, la New York, acolo unde Komuro lucrează într-un birou de avocatură din Manhattan şi îşi aşteaptă rezultatele la examenul pentru Barou.

Să sperăm că eforturile celor doi vor aduce roade și vor trăi fericiți împreună.

Distribuie articolul: