Mătase naturală, multă lejeritate și elementele iei tradiționale în colecția de resort a designerului Valentina Vidrașcu, prezentată cu ocazia Fashion Soiree 2017. Tatiana Plahotniuc și Nata Albot sau Stela Moldovanu și Angela Iurcu, femei de afaceri, au defilat printre primele modele ale acestei colecții, purtând o rochie-ie deosebită.

Nume notorii și foarte cunoscute din diverse domenii au îmbrăcat ținutele semnate de Valentina Vidrașcu: fondatoarea Klumea, Nata Albot; directoarea molDeco, Stela Moldovanu; directoarea Bemol, Iolanta Mura; bloggerița de fashion Ana Ciorici; Tatiana Plahotniuc, cenzor Prime Management; interpreta Olia Tira; Otilia Drăguțanu, directoare Berlizzo Grup; trainerul Olga Țapordei; jurnalista Dorina Gherganov și multe altele.

Fashion Soiree Vidrascu

Fashion Soiree Vidrascu

Vezi și: Primele imagini din culisele Fashion Soiree Resort Collections

Fashion Soiree Vidrascu

Fashion Soiree Vidrascu

Valentina Vidrașcu a povestit pentru EA.md:

„Eu nu creez rochii pentru o femeie anume, eu vreau doar să îi transmit și inspir libertate, lejeritate, încredere în sine și mândrie. Lucrez doar cu mătasea naturală, deci sunt stofe foarte delicate, dar și foarte scumpe. Pentru colecția de resort ne-am axat și mai mult pe această lejeritate și imprimeurile tradiționale, fie că sunt aplicații, broderii sau mărgele, își au locul și nu abundă.”

Fashion Soiree (17 of 21)

„Valentina Vidrașcu reinterpretează, printr-o sensibilitate modernă folclorul autentic românesc folosindu-se de metode și tehnici contemporane. Colecția de vară 2017 continuă demersul estetic început încă din 1999, un periplul în lumea autentică a simbolurilor din folclorul popular românesc. Mătasea, materialul principal al colecției, dantela, broderiile, sunt elementele recurente care particularizează și definesc semnătura creativă a Valentinei Vidrașcu. Estetica străbunicilor este o declarație de dragoste îndreptată către strănepoții lor. Frumusețea contradicțiilor din societatea noastră se reflectă în colecția de vară 2017.”

Admirați mai jos întreaga colecție a designerului:

Foto: Elena Andronache