Mai e foarte puţin până la începutul noului an, iar experții în toate domeniile se dau cu părerea care vor fi trendurile majore ale celor 12 luni ce urmează. Ca la fiecare final de an, Institutul Pantone, autoritatea globală în culori, a ales nuanţa pentru 2019: Living Coral.

Pornind de la o analiză a modei, a noilor tehnologii, a trendurilor în muzică, artă şi social media, dar şi a condiţiilor socioeconomice, institutul culorilor Pantone, alege în fiecare an o culoare nouă.
Potrivit click.ro, dacă în 2018, Institutul Pantone s-a inspirat din cosmos şi a ales Ultravioletul drept culoarea anului, pentru 2019, compania s-a orientat spre misterele oceanului şi a numit Living Coral drept nuanţa în trend.

„Aşa cum un recif de corali este o formă de suport pentru viaţa maritină, Pantone 16-1546, Living Coral ne oferă sprijin şi optimism într-un mediu în continuă schimbare. Consumatorii îşi doresc interacţiune şi conexiuni umane, iar această nuanţă are căldura necesată pentru a inspira acestea lucruri”, a anunţat institutul miercuri, conform cnn.com.

Casele de modă au inclus deja în colecțiile sale articole vestimentare în culori vibrante sau pale de corai.

 

Potrivit Pantone, culoarea coral încurajează activităţi relaxante şi promovează intimitatea şi conectivitatea. „Această culoare efervescentă fascinează ochiul şi mintea. Aflat în centrul unui ecosistem intens, Living Coral evocă felul în care un recif de corali este un adăpost pentru o diversitate de alte culori”, a mai completat institutul.

 Foto: Google.com